Ziņas

Volvo īpašnieki varēs noteikt ātruma limitus sev un citiem, kas izmanto viņu Volvo

Volvo ievieš Care Key
Katram Volvo lietotājam - savs ātruma limtis
Funkcija būs pieejama no 2021. gada

Volvo Cars prezentējuši Care Key, kas ļauj katram Volvo pircējam uzstādīt ātruma limitu sev, saviem ģimenes locekļiem vai draugiem. Funkcija tiks iekļauta standarta aprīkojumā visiem Volvo automobiļiem, sākot ar 2021. modeļu gadu.
 
Care Key ļauj Volvo vadītājiem uzstādīt automobiļa ātruma ierobežojumus pirms šī automobiļa aizdošanas pārējiem ģimenes locekļiem vai jaunākiem un nepieredzējušākiem autovadītājiem, piem., jauniešiem, kuri tikai nesen saņēmuši vadītāja apliecību.
 
Volvo Cars no 2020. gada apņēmušies ierobežot visu savu automobiļu maksimālo ātrumu līdz 180 km/h, lai nopietni brīdinātu visus par ātruma pārsniegšanas bīstamību.
Volvo Cars ģenerāldirektors Hakans Samuelsons vēlas uzsākt jautājuma apspriešanu - vai automobiļu ražotājiem ir tiesības vai varbūt pat pienākums uzstādīt automobiļos tehnoloģijas, kas regulē vadītāja rīcību?
 
“Mēs uzskatām, ka automobiļu ražotājam ir pienākums palīdzēt satiksmes drošības uzlabošanā,” uzsvēra Samuelsons. “Mūsu nesen izziņotais ātruma ierobežojums atbilst šādam uzskatam, un Care Key ir vēl viens piemērs. Daudzi cilvēki vēlas iespēju koplietot savu automobili ar draugiem un ģimenes locekļiem, taču nav pārliecināti, vai tie uz ceļa būs pietiekamā drošībā. Care Key nodrošina labu risinājumu un sniedz lielāku sirdsmieru.”
 
Līdz ar potenciālajiem drošības ieguvumiem tādas funkcijas kā ātruma ierobežojums un Care Key varētu sniegt Volvo vadītājiem arī finansiālu ieguvumu. Uzņēmums pašlaik aicina apdrošināšanas sabiedrības vairākos tirgos apspriest iespēju piedāvāt īpaši labvēlīgus apdrošināšanas nosacījumus Volvo īpašniekiem, kuri izmanto šīs drošības funkcijas.
 
“Ja mēs varam veicināt un atbalstīt saprātīgāku braukšanas stilu ar tādu tehnoloģiju palīdzību, kas neļauj vadītājiem lieki riskēt, tas gluži loģiski arī pozitīvi ietekmētu apdrošināšanas prēmijas,” piebilst Samuelsons.
 

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Volvo V60 Cross Country

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Gluži kā standarta Volvo V60, arī Cross Country ir ietilpīgs ģimenes universālis ar kvalitatīvu interjeru. Turklāt ceļošanai piemērotais auto ir labi aprīkots, komfortabls, viegli lietojams un daudzpusīgs, pateicoties paaugstinātajam klīrensam. Jāņem vērā tas, ka standarta V60 versija būs lētāka kā iegādes brīdī, tā arī lietošanas laikā, savukārt Audi A4 Allroad būs klusāks un izsmalcinātāks.