Ziņas

Volvo neļaus braukt reibumā?

Jauna drosības sistēma
Vēros vadītāja uzvedību
Ieviešana tuvāko gadu laikā

Volvo turpina ceļu uz pašu nosprausto mērķi – lai šī zīmola automašīnu vadītāji un pasažieri neciestu ceļu satiksmes negadījumos. Tāpēc Volvo strādā gan pie maksimālā ātruma jautājuma, gan arī plāno ieviest kameras automašīnas salonā, kas vēros, vai vadītājs nav sareibis vai arī citu iemeslu dēļ pārāk maz uzmanības pievērš ceļu satiksmei.

Statistika liecina, ka apmēram trešdaļā no visiem ceļu satiksmes negadījumiem ir iesaistīti iereibuši autovadītāji, tāpēc Volvo uzskata, ka viņi ir jānovēro. Ja vadītājs uz ceļa dara “brīnumus” un nereaģē uz Volvo brīdinājuma signāliem, automašīna varēs ierobežot braukšanas ātrumu, sazināties ar atbildīgajiem dienestiem, vai arī – pilnībā apturēt auto.  

Kā automašīna zinās vai vadītājs ir sareibis? Ja ilgāku laiku netiks kustināta stūre, ja vadītāja acis būs puspievērtas vai raudzīsies visur, tikai ne uz ceļu. Un, protams, ja tiks veikta strauja joslu maiņa, kā arī – ja vadītāja reakcija būs novēlota.

“Drošības jomā mūsu mērķis ir pilnībā novērst negadījumus, nevis mazināt triecienu, kad draudošais negadījums vairs nav novēršams,” paskaidro Volvo Cars vecākais viceprezidents pētījumu un izstrādes jomā Henriks Grīns. “Šajā gadījumā kameras novēros tādas izturēšanās pazīmes, kas var izraisīt nopietnus savainojumus vai nāvi.”
 
“Daudzi negadījumi notiek iereibušu vadītāju vainas dēļ,” piebilst Volvo Cars autovadītāju rīcības pētījumu profesors Trents Viktors. “Daži cilvēki joprojām domā, ka spēj vadīt auto arī pēc iedzeršanas un tas neietekmēs braukšanas prasmes. Mēs gribam pasargāt cilvēkus no reibuma izraisītiem apdraudējumiem.”
 
Kameru ieviešana visos Volvo modeļos sāksies ar Volvo mērogojamās SPA2 automobiļu platformas jauno paaudzi drīz pēc 2020. gada. Sīkāka informācija par kameru precīzo skaitu un to izvietojumu salonā būs pieejama vēlāk.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Volvo V60 Cross Country

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Gluži kā standarta Volvo V60, arī Cross Country ir ietilpīgs ģimenes universālis ar kvalitatīvu interjeru. Turklāt ceļošanai piemērotais auto ir labi aprīkots, komfortabls, viegli lietojams un daudzpusīgs, pateicoties paaugstinātajam klīrensam. Jāņem vērā tas, ka standarta V60 versija būs lētāka kā iegādes brīdī, tā arī lietošanas laikā, savukārt Audi A4 Allroad būs klusāks un izsmalcinātāks.