Ziņas

Ženēvas auto izstāde 2018: McLaren Senna

Viens no ekstrēmākajiem McLaren modeļiem
McLaren Senna ar 800 ZS; 2,8 sekundes līdz 100 km/h
Izsmalcināti tehniskie risinājumi no F1 pieredzes

Eksotikas Ženēvas auto izstādē nekad nav trūcis un McLaren ir lielisks piemērs. Britu sporta auto ražotāja jaunāko modeli sauc Senna – taču tu nevari dot savam auto F1 leģendārākā sportista vārdu, ja tam apakšā nav tikpat ambiciozi tehniskie dati.  

McLaren domā, ka ar 800 ZS un 800 Nm, kas nāk no 4,0 litru biturbo V8 motora un 1198 kg svaru, kas ļauj 100 km/h sasniegt 2,8 sekundēs (200 km/h – 6,8 sekundēs), vajadzētu pietikt, lai darītu godu vairakkārtējam F1 čempionam.  Maksimālais ātrums ir 340 km/h.

Ar šiem parametriem McLaren Senna droši ierindojas starp pašiem ekstrēmākajiem sērijveida sporta auto, kurus atļauts izmantot koplietošanas ceļu satiksmē. Jāņem vērā, ka McLaren ir patiešām cienījama pieredze autosportā un tā ir plaši izmantota arī Senna tehniskajos risinājumos, to vidū pati izsmalcinātākā bremžu sistēma, kādu ražotājs jebkad ir izmantojis savos sērijveida auto. Mākslas darba cienīgi oglekļa šķiedras un keramikas bremžu diski, īpaši šim modelim radītas Pirelli P Zero Trofeo R riepas, RaceActive II balstiekārtas kontroles sistēma, divsajugu septiņpakāpju automātiskā pārnesumkārba un daudzi citi elementi liecina, ka šis ir patiešām ekskluzīvs sporta auto.

Neraugoties uz faktu, ka pilnīgi viss šajā auto ir veidots ar domu lieki nepalielināt auto svaru, arī alkantaras apdare salonā ir tieši tik daudz, lai braucējs justos īpašs, bet Bowers&Wilkins audiosistēma ar visiem 7 skaļruņiem sver vien 7,3 kilogramus.

Cenu šobrīd vēl nezinām, bet ja tu domā, ka “šis laikam ir dārgs auto”, tu esi uz pareizā ceļa.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

McLaren MP4-12C Coupe

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Inženiertehnisks meistardarbs. Neviena supermašīna nav ātrāka, precīzāka vai komfortablāka par McLaren MP4-12C.

Lietota auto tests