Ziņas

Misters Bīns pārdod divreiz sadauzītu auto par 10 miljoniem eiro

Rovans Atkinsons šķiras no sava McLaren F1
Viens no dārgākajiem auto Lielbritānijā
Izdevīgs brīdis pārdošanai

Britu aktieris Rovans Atkinsons, kuru pasaule pazīst kā Misteru Bīnu, veiksmīgi pārdevis savu McLaren F1 superauto – četrus gadus pēc tam, kad viņš nonāca mēdiju uzmanības lokā ar visdārgāko autoavāriju valsts vēsturē.

2011.gadā, pēc tam kad Atkinsons lietus laikā nenovaldīja 640 ZS auto stūri, tas ietriecās ceļa nožogojumā un tika diezgan pamatīgi sabojāts. Auto remonts apdrošinātājiem maksāja vairāk nekā miljonu eiro. Turklāt tā viņam bija jau otrā avārija ar šo konkrēto auto. Ņemot vērā, ka slavenais britu komiķis ir ne vien auto kolekcionārs, bet arī kaislīgs braucējs, tas nav nekāds brīnums.

Tomēr atšķirībā no citiem auto, kas zaudētu vērtību pēc šādas avārijas, McLaren F1 ir cits stāsts – tā cena turpina augt. To labi apzinājies arī Rovans Atkinsons, kurš nolēmis to pārdot.

Tiek ziņots, ka automašīna, kuras 6,1 litru tilpuma motors ļauj paātrināties no 0-100 km/h vien 3,2 sekundēs, pārdota par 8 miljoniem mārciņu, jeb apmēram 10 miljoniem eiro. Tas ir iespaidīgs skaitlis, ņemot vērā, ka 1997.gadā Atkinsons šo auto iegādājās par 540 tūkstošiem mārciņu.

Auto dīleris, ar kura starpniecību notika šis darījums, norāda, ka auto pircējs ir kāds brits, kurš nolēmis braukt ar šo auto ikdienā, nevis turēt to garāžā – tāpat kā Rovans Atkinsons, kurš ar to nobraucis gandrīz 70 tūkstošus kilometru.

Jāņem gan vērā, ka McLaren F1 nebija Atkinsona vienīgais auto – viņa kolekcijā pēdējo pārdesmit gadu laikā ir bijuši arī vairāki Aston Martin, Rolls-Royce, Bentley, kā arī virkne klasisku sacīkšu auto.

 

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

McLaren MP4-12C Coupe

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Inženiertehnisks meistardarbs. Neviena supermašīna nav ātrāka, precīzāka vai komfortablāka par McLaren MP4-12C.

Lietota auto tests