Ziņas

Ženēvas auto izstāde 2018: jaunais Volvo V60

Jaunais Volvo V60 universālis konkurēs ar Audi A4 Avant
Sportisks dizains, bagātīgs drošības aprīkojums
Pieejams ar T6 un T8 hibrīddzinējiem, D3 un D4 motoriem

Jaunais Volvo V60 radīts ar mērķi nospraust jaunus standartus vidēja izmēra premium auto – jeb kompaktās biznesa klases segmentā, ietverot virkni jaunu tehnoloģiju, elegantu interjeru un tiešsaistes komunikācijas funkcijas.

V60 universālis ir pat garāks, nekā jaunais Volvo XC60 – gandrīz 4,7 metri, tāpēc arī salona ietilpība ir lielāka, nekā līdzšinējam modelim. Bagāžas nodalījuma tilpums ir 529 litri, bet, nolokot aizmugures sēdekļu atzveltnes – 841 litrs.

Jaunais Volvo V60 ir pirmais zviedru zīmola modelis, kas tiks piedāvāts ar diviem hibrīddzinējiem – pirmais ir T6 ar 340 ZS, bet otrs – T8 ar 390 ZS, turklāt abi ir ar pilnpiedziņu. Ja kādam šie zirgspēku skaitļi šķiet pārāk biedējoši, būs opcija izvēlēties starp T5 un T6 benzīna motoriem vai – daudz reālāk – D3 un D4 dīzeļdzinējiem.

Katram šī modeļa tīkotājam tagad būs pieejama arī Volvo īpašā programma “Care by Volvo”, kas faktiski ir noma par noteiktu fiksētu ikmēneša maksu. Jau šobrīd šī programma darbojas Vācijā, Itālijā, Norvēģijā, Polijā, Spānijā, Zviedrijā un Lielbritānijā.

“Jaunais Volvo V60 ir mūsu zīmola pamatakmens”, norāda Volvo Cars Dizaina nodaļas vecākais viceprezidents Robins Peidžs. “Tas ir izsmalcināts, tam ir pievilcīgs, sportisks dizains, turklāt tas ir praktisks un funkcionāls”, piebilst Volvo pārstāvis.  

Protams, kā ikvienam Volvo, arī jaunajam V60 jau standarta aprīkojumā būs bagātīgs drošības funkciju klāsts, to vidū aktīvās drošības sistēmas, kas jau debitējušas jaunajos XC60 un XC90 – no kuriem V60 pārņēmis arī galvenās dizaina iezīmes.

Pirmie jaunie Volvo V60 uz Eiropas ceļiem gaidāmi jau šovasar, droši var prognozēt, ka tie maksās apmēram tikpat, cik Audi A4 Avant.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Volvo V60 Cross Country

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Gluži kā standarta Volvo V60, arī Cross Country ir ietilpīgs ģimenes universālis ar kvalitatīvu interjeru. Turklāt ceļošanai piemērotais auto ir labi aprīkots, komfortabls, viegli lietojams un daudzpusīgs, pateicoties paaugstinātajam klīrensam. Jāņem vērā tas, ka standarta V60 versija būs lētāka kā iegādes brīdī, tā arī lietošanas laikā, savukārt Audi A4 Allroad būs klusāks un izsmalcinātāks.