Ziņas

Kāpēc vasarā nevajag braukt ar ziemas riepām

Daudzi joprojām brauc ar ziemas riepām
Speciālisti uzskata, ka tas nav pareizi
Skaties ilustrējošus video!

Vasara ir klāt, taču joprojām ir autovadītāji, kuri vēl nav nomainījuši savu automašīnu ziemas riepas pret vasaras riepām. Riepu speciālisti atgādina - vasaras riepas ir labākā izvēle ne tikai attiecībā uz drošību, bet arī uz degvielas ekonomiju, riepu darbības mūžu un to veiktspēju.

Ziemas riepu mīkstais sastāvs un īpaši veidotais protektors padara tās par mazāk piemērotām, vides temperatūrai palielinoties. Atkarībā no ceļu apstākļiem un temperatūras veiktspējas atšķirības starp ziemas un vasaras riepām bremzēšanas vai vadāmības ziņā var atšķirties attiecīgi par 30% un 8%.

Atsevišķos gadījumos, slapjos laikapstākļos automašīnai, kas aprīkota ar labas kvalitātes vasaras riepām, bremzēšanas ceļš būs līdz pat 30% īsāks salīdzinājumā ar automobili, kas aprīkots ar ziemas riepām pie vides temperatūras aptuveni 30°C. Noteiktos apstākļos šī atšķirība ir vienlīdzīga pat divu automašīnu garumam!

Temperatūrai paaugstinoties, ziemas riepām ir arī lielāka ripošanas pretestība, nekā vasaras riepām, un tas nozīmē, ka tās būs skaļākas, patērēs vairāk degvielu un radīs vairāk kaitīgo izmešu salīdzinājumā ar vasaras riepām. Ziemas riepas siltos laikapstākļos mēdz arī ātrāk nodilt.

Speciālisti norāda - visdrošākais un ekonomiskākais risinājums ir uzturēt divus riepu komplektus - vienu ziemai un vienu vasarai -, un mainīt tās attiecīgajā laikā. Tas ievērojami pagarinās abu riepu komplektu darbības mūžu, kompensējot sākotnējās investīcijas un samazinot automašīnu uzturēšanas kopējās izmaksas, kā arī nodrošinot lielāku drošību. 

Skaties video!

Bremzēšana sausos laika apstākļos

Bremzēšana slapjos laika apstākļos




Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Alfa Romeo Stelvio

What Car? Vērtē Novērtēts ar 3 no 5

Alfa Romeo Stelvio ir itāļu autoražotāja pirmais krosovers, kas noteikti patiks azartiskas braukšanas piekritējiem, taču tā interjers diemžēl nav tik izsmalcināts, kā konkurentiem no Vācijas.