Testa brauciens

Izmēģināts: Peugeot 3008 Hybrid4

Izmēģinam pirmo Peugeot dīzeļhibrīdu
Peugeot 3008 Hybrid4
Cena, sākot no 37 252 eiro

AutorsIvo Goldmanis

Peugeot ir kļuvuši par pirmajiem pasaulē, kas piedāvā dīzeļhibrīdus, par šīs tehnoloģijas pirmizrādes arēnu izvēloties vienu no saviem labākajiem modeļiem – 3008 krosoveru.

Latvijā tas nonācis vienlaicīgi ar Peugeot 508 RXH universāli, par kuru jau rakstījām šeit.

Kāds tas ir?

Hybrid4 dzinējs sastāv no 2,0 litru dīzeļdzinēja un elektromotora: 2,0 litru turbodīzelis griež priekšējos riteņus, kamēr elektromotors – aizmugurējos. 

Var izvēlēties kādu no četriem braukšanas režīmiem – ZEV, pilnpiedziņas, Sport un Auto. Izvēloties ZEV, apmēram 4 kilometrus var nobraukt tikai ar elektrību vien (diezgan noderīgi sastrēgumos), bet pilnpiedziņas režīms palielina saķeri ar ceļu, vienlaicīgi darbinot gan dīzeļdzinēju, gan elektromotoru.

Jāņem gan vērā, ka Peugeot 3008 Hybrid4 modeļa pilnpiedziņa nebūt nepadara to par Toyota Land Cruiser konkurentu, tāpēc mēs neieteiktu uzreiz mesties to pārbaudīt pludmales smiltīs vai bezceļu trasēs.  

Ar 9 sekundēm līdz 100 km/h tā nav nekāda raķete, taču Sport režīms padara gāzes pedāļa reakciju asāku, vienlaikus paātrinot automatizētās manuālās pārnesumkārbas darbību.

Šī pārnesumkārba ir bieži izpelnījusies kritiku citos Peugeot modeļos, jo pārnesumu maiņa nav vienmērīga. Lai arī Hybrid4 modifikācijā tā ir jūtami labāk saprogrammēta, dienas beigās tieši pārnesumkārba ir tas, ko varētu minēt pie šī auto mīnusiem.
















Elektromotora novietošana aizmugurējai asij pa vidu likusi Peugeot nomainīt standarta 3008 balstiekārtu ar daudzsviru piekari. Tomēr gaita tik un tā ir pacieta, arī virsbūves sasvere pagriezienos apslāpē azartiskas braukšanas tieksmes.

Par interjeru nekādu sūdzību nav – sēdpozīcija ir augsta, kā krosoverā, vietas pasažieriem netrūkst, apdares kvalitāte – nevainojama.
















Vai tas būtu jāpērk?

Mazākā iespējamā Hybrid4 cena ir nedaudz virs 37 tūkstošiem eiro un tas ir par vairākiem tūkstošiem eiro vairāk, nekā pati dārgākā 3008 dīzeļversija. Faktiski, tā jau ir ļoti labi aprīkota VW Tiguan vai, piemēram, Opel Zafira Tourer cena.

Tiesa gan, kā hibrīdauto, Peugeot 3008 Hybrid4 nav slikts koncepts. Vienīgais jautājums rodas par to, vai no komforta viedokļa dīzeļdzinējs ir labākais kompanjons tandēmam ar elektromotoru – jo tas ir salīdzinoši paskaļš. 


Vienlaikus arī  šāds koncepts sadārdzina jau tā augsto dīzeļversijas cenu, bet materiālais ieguvums no šķietami mazāka degvielas patēriņa (oficiāli - ap 4 litriem uz 100 km) ir diezgan relatīvs.  Jo īpaši Latvijā, kur hibrīdauto īpašnieki pagaidām netiek atalgoti ar nodokļu atlaidēm vai citiem bonusiem. 

Lasi vairāk par Peugeot 3008, salīdzini cenas, tehniskos datus.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Peugeot e-2008

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Peugeot e-2008 ir bagātīgi aprīkots elektriskais krosovers ar lielisku interjeru, kas piedāvā lielu plašumu gan pasažieriem, gan viņu bagāžai. Ar vienu uzlādi veicamais attālums nav tik iespaidīgs kā Kia e-Niro un Hyundai Kona, tomēr Peugeot pārspēj abus konkurentus ar zemāku cenu. Ja nepieciešams relatīvi kompakts elektriskais SUV, e-2008 kandidatūru noteikti ir vērts izskatīt.