Ziņas

Jaguar XF S: jauns dīzeļdzinējs

Jaguar XF iegūst jaunu dīzeļdzinēju
Jaudīgāks un ekonomiskāks
Klajā nāks arī 503 ZS XFR

Jaguar ir veikuši XF modeļa atjaunināšanu, piedāvājot jaunu dīzeļa versiju – Jaguar XF S, kuru darbinās uzlabots līdzšinējais, arī Land Rover Discovery sastopamais 2,7 litru dīzeļmotors.

Jaunā dzinēja tilpums palielināts līdz 3 litriem, bet jaudas rādītāji – par 33% - no 207 līdz 272 ZS. Par 66% audzis griezes moments, sasniedzot 568 Nm. Tādā veidā Jaguar XF dīzeļdzinējs apsteidz visus konkurentus, izņemot BMW 535d.   

Sprintu līdz 100 km/h tas spēj veikt 6,4 sekundēs – par 1,8 sekundi ātrāk, nekā 2,7 litru modelis. Ekonomiskāks degvielas patēriņš panākts, optimizējot turbīnu darbu. Līdz 2800 apgriezieniem minūtē strādā tikai lielākā no abām turbīnām, taču pārkāpjot šo robežu, pieslēdzas otrā.

Līdz ar 272 ZS versiju klajā tiks laista arī 237 ZS versija, kura būs lēnāka, taču ar tādu pašu degvielas patēriņu. No citiem XF jaunais XF S atšķirsies ar 20 collu diskiem un spoileri uz bagāžnieka vāka.

2009.gadā redzēsim arī uzlabotu XF klases flagmani – XFR, kas tiks prezentēts janvārī Detroitas autošovā. Zem tā motora pārsega atradīsies 5,0 litru V8 monstrs, kas attīsta 503 ZS. 

Lasi vairāk par Jaguar

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Jaguar XF

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Jaguar XF ir auto, ar kuru ir bauda braukt – lieliska vadāmība un komfortabla gaita padara to par izvērtēšanas cienīgu alternatīvu vācu biznesa klases auto.