Ziņas

Jaguar atsākuši darbu pie Audi R8 konkurenta

Pilnpiedziņas Jaguar sporta auto
Hibrīddzinējs ar vismaz 550 ZS
Iespējama arī elektriska versija

Pirms apmēram 10 gadiem Jaguar bija plāni nostiprināt zīmola identitāti ar vienu kārtīgu sporta auto - attēlā redzamo C-X75, taču sākās Lielā Krīze un šie plāni kaut kur izplēnēja.

Taču indiešiem piederošais britu auto zīmols šo ideju nav izmetis mēslainē un tagad, kad apstākļi atkal ir labvēlīgi, Jaguar plāno nākt klajā ar radikālu modeli, kas ne tikai aizvietos tukšumu, ko radīs F-Type demisija, bet pat veidos konkurenci tādiem auto kā Porsche 918. To gan mēs uzzināsim tikai tuvāk 2022. gadam, kad ieplānota modeļa klajā laišana - ja atkal nenotiks kaut kas neparedzams.



Mūsu avoti ziņo, ka Jaguar inženieri šobrīd diezgan čakli strādā pie šī projekta, kā atskaites punktu ņemot Honda NSX. Zināms arī, ka zem šī pilnpiedziņas sporta auto (vidū novietotā) motora pārsega tam būs hibrīddzinējs ar vismaz 550 ZS. Tas gan neizklausās daudz laikmetā, kad dažiem hiperkāriem ir pat 1500 ZS, taču pilnīgi pietiekami, lai konkurētu ar bāzes versijas Audi R8.

Turklāt Jaguar apsver arī pilnībā elektriskas modifikācijas ražošanu, ar interesi hgaidot, kāda būs publikas reakcija uz plānoto Porsche Taycan.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Jaguar XF

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Jaguar XF ir auto, ar kuru ir bauda braukt – lieliska vadāmība un komfortabla gaita padara to par izvērtēšanas cienīgu alternatīvu vācu biznesa klases auto.