Ziņas

Jaguar atklājis jauno E-Pace

Jauna platforma
Hibrīda elektriskajā režīmā var veikt 55 kilometrus
Pirmie hibrīdi pieejami jau 2021. gadā

E-Pace ir radīts, izmantojot jauno Premium Transverse Architecture platformu. Krosovers ieguvis trīs cilindru P300e PHEV un četru cilindru dīzeļa un benzīna Ingenium dzinējus ar MHEV (angļu Mild Hybrid Electric Vehicle) hibrīda tehnoloģiju.

Jaunā gamma ietver jaudīgos 163 – 204 ZS dīzeļa, 160 – 300 ZS benzīna dzinējus un visaugstāk tajā esošo 309 ZS tīklā uzlādējamo hibrīda versiju.

P300e PHEV piedziņa ir aprīkota ar 200 ZS jaudu attīstošu trīs cilindru Ingenium benzīna dzinēju un aizmugurējā asī uzstādīto 109 ZS (80 kW) elektrisko dzinēju. Kompaktajam elektriskajam dzinējam enerģija tiek piegādāta no 15 kW litija jonu akumulatora, kas atrodas zem bagāžas nodalījuma pamata. Pilnībā uzlādēts, tikai elektriskajā režīmā tas var nobraukt līdz 55 kilometriem.

Jaudīgākā benzīna dzinēja versija sasniedz 300 ZS jaudu, paātrinoties no 0 līdz 100 km/h 6,9 sekundēs.

Modeļi lielākoties tiek aprīkoti pilnpiedziņu, kas izmanto otrās paaudzes Standart Driveline tehnoloģiju, automātiski sadalot griezes momentu starp priekšējiem un aizmugurējiem riteņiem, tādā veidā vienmēr nodrošinot maksimālu saķeri. Braucot ar pastāvīgu ātrumu, tā atslēdz pilnpiedziņu, novirzot jaudu tikai priekšējiem riteņiem un samazinot degvielas patēriņu.

Aizmugurējā asī uzstādītās divas neatkarīgās, ar elektrību vadāmās uzmavas sadala griezes momentu starp aizmugurējiem riteņiem un griezes momentu līdz 100 % var nodot vienam no aizmugurējiem riteņiem vien 100 milisekundēs.

Pivi Pro multimediju sistēmas vadībai tiek izmantots 11,4 collu augstas izšķirtspējas izliekts skārienjutīgais ekrāns, kas par iepriekšējo modeli ir trīs reizes spilgtāks un par 48 % lielāks, savukārt vienkāršotais izvēlnes izkārtojums ļauj vadītājiem 90 % biežāk izmantoto funkciju pārlūkot un izvēlēties ar diviem vai vienu pieskārienu. 

Lai nodrošinātu ērtāku automobiļa aizslēgšanu, atslēgšanu un iedarbināšanu, iespējams izmantot otrās paaudzes Activity Key aproci. Uzlādējamajai iekārtai ir uzstādīts arī pulkstenis, bet ar vienu uzlādi pietiek pat septiņām dienām.

Pirmo reizi jaunais E-Pace pieejams arī ar ClearSight salona atpakaļskata spoguļa tehnoloģiju. Aizmugurējās platleņķa kameras skats tiek attēlots spilgtajā bezrāmja salona spoguļa ekrānā, tādēļ to neietekmē ne aizmugurē sēdošie gara auguma pasažieri, ne arī slikta redzamība.

Visas E-Pace versijas būs iespējams pasūtīt jau pavisam drīz, bet pirmie tīklā uzlādējamie hibrīda modeļi pircējus sasniegs 2021. gadā.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Jaguar XF

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Jaguar XF ir auto, ar kuru ir bauda braukt – lieliska vadāmība un komfortabla gaita padara to par izvērtēšanas cienīgu alternatīvu vācu biznesa klases auto.