Testa brauciens

Peugeot 3008 1,6 HDi

Whatcar.lv iemēģina Peugeot 3008
1,6 litru dīzeļdzinējs
Gada auto titula ieguvējs

3008 ir Peugeot krosovers, kam izdevies atstāt pietiekoši labu iespaidu uz What Car? žūriju, lai tas tiktu atzīts par Gada auto. Šo godpilno titulu Peugeot galvenokārt izpelnījās par spēju ieraudzīt jaunu tirgus nišu un ieņemt to ar šo auto, kas apvieno hečbeka cenu ar kompakta minivena praktiskumu.  

Tomēr Peugeot 3008 nav ne minivens, ne apvidus auto. Arī tiem, kas jēdzienu krosovers saista ar kompaktu apvidus auto, nāksies vilties – 3008 nav pieejams ar pilnpiedziņu. Tas ir priekšpiedziņas auto, kuram papildaprīkojumā var izvēlēties iespēju regulēt stabilitātes kontroles sistēmas iestatījumus atkarībā no ceļa seguma. Tikai tas, un, protams, personiskā meistarība dod jums cerību izkļūt no dubļiem, smiltīm vai sniega.

Dzinējs un komforts

Peugeot 3008 ir tā pati platforma, kas 308 hečbekam, taču tā ir uzlabota, ņemot vērā faktu, ka krosovers ir lielāks un smagāks. Vadītājam atrast ērtu sēdpozīciju nav problēmu un arī pārredzamība nesagādā liekas raizes. Augstā sēdpozīcija ļauj aizmugurē ērti justies arī pieaugušiem pasažieriem, tomēr, ja priekšā sēdošais būs garāka auguma, tad vietas aizmugurē sēdošo kājām kļūst mazāk. 

Whatcar.lv devās testa braucienā ar  Peugeot 3008 ar 1,6 litru dīzeļdzinēju. Tā  110 ZS jauda šķiet pietiekama, turklāt arī degvielas patēriņš, lai arī nedaudz augstāks par ražotāja norādīto, ir adekvāts.

Tomēr, ja ziemas Latvijā turpinās būt tikpat bargas, jābrīdina, ka dīzeļdzinēja radītais troksnis ir teju ne asinis stindzinošs. Taču, līdzko tas sasniedzis darba temperatūru, troksnis pierimst un pārvēršas par nekaitīgu fona dūkoņu.

Auto industrija nestāv uz vietas un, lai arī daļai autovadītāju pilnībā pietiks ar manuālo pārnesumkārbu, ģimenes vajadzībām domātam auto, kāds neapšaubāmi ir arī Peugeot 3008, prasītos automātiskā pārnesumkārba.

Spriedums

Interjera apdarē izmantotie materiāli ir kvalitatīvi, un kopumā atrašanās Peugeot 3008 atstāj patīkamu iespaidu.  Iespējams, sajūta būtu vēl labāka, ja aiz logiem būtu redzams Eifeļa tornis, taču Latvijas ikdienas realitātē jāsamierinās ar citu satiksmes dalībnieku zinātkārajiem, bet ne vienmēr atzinīgajiem skatieniem. 

Jums patiks: cenas un funkcionalitātes proporcija, komfortabla gaita

Jums nepatiks: nav pilnpiedziņas, izskats


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Peugeot e-2008

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Peugeot e-2008 ir bagātīgi aprīkots elektriskais krosovers ar lielisku interjeru, kas piedāvā lielu plašumu gan pasažieriem, gan viņu bagāžai. Ar vienu uzlādi veicamais attālums nav tik iespaidīgs kā Kia e-Niro un Hyundai Kona, tomēr Peugeot pārspēj abus konkurentus ar zemāku cenu. Ja nepieciešams relatīvi kompakts elektriskais SUV, e-2008 kandidatūru noteikti ir vērts izskatīt.