Ziņas

Ekonomiskas braukšanas sacensībās sasniegti neticami rezultāti

Peugeot EcoCup 2015
Komandas ar jaunajiem Peugeot 208
Apsteidz ražotāja norādītos patēriņus

Aizvadītajā nedēļā piecas komandas devās ceļā ar jaunajiem Peugeot 208, lai censtos sasniegt mazāko degvielas patēriņu.

Daži brauca ar Peugeot 208, kam zem motora pārsega bija 100 zirgspēku 1,6 BlueHDi dīzeļdzinējs, nolūkā veikt ceļu vismaz ar rūpnīcas norādīto vidējo degvielas patēriņu 3,4 l/100 km. Citi piedalījās ar Peugeot 208 1,2 PureTech 82 ZS M5 benzīna dzinējiem, kuru solītais vidējais degvielas patēriņš ir 4,5 l/100km.

Rezultāti – satriecoši. Mūsu kolēģis no TVNET Ingars Tenis tandēmā ar Robertu Jansonu Peugeot 208 dīzeļversijai uzstādīja 2,7l/100km vidējo patēriņu, bet no automobiļiem ar benzīna dzinēju vislabāko rezultātu ieguva What Car? ārštata korespondents un žurnāla “profi Latvija” galvenais redaktors Guntars Pulss, kas komandā ar Delfi redaktoru Raimondu Zandovski panāca vidējo degvielas patēriņu 4,2 l/100km.

Godpilno pēdējo vietu ieguva Aldis Zelmenis un Normunds Avotiņš, tiesa gan arī šiem auto ekspertiem izdevās uzrādīt rezultātu, kas bija labāks par rūpnīcas solīto.

Visi dalībnieki nobrauca gandrīz 550km, taču pilnās degvielas tvertnes būtu pieticis arī daudz garākam maršrutam. Vidējais dalībnieku ātrums bija aptuveni 60 km/h.

Ekonomiskas braukšanas sacensības Peugeot EcoCup ir tradicionālas sacensības par zemāko degvielas patēriņu, ko Peugeot Baltic ir organizējis jau vairākas reizes. 2013.gadā What Car un “profi Latvija” pārstāvjiem (Ivo Goldmanim un Guntaram Pulsam) ekobraucienā Rīga-Ženēva izdevās uzstādīt rezultātu 3,3 litri uz 100 km, braucot ar Peugeot 508 1,6 e-HDi un izcīnīt pirmo vietu, apsteidzot pārējās Baltijas autožurnālistu komandas.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Peugeot e-2008

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Peugeot e-2008 ir bagātīgi aprīkots elektriskais krosovers ar lielisku interjeru, kas piedāvā lielu plašumu gan pasažieriem, gan viņu bagāžai. Ar vienu uzlādi veicamais attālums nav tik iespaidīgs kā Kia e-Niro un Hyundai Kona, tomēr Peugeot pārspēj abus konkurentus ar zemāku cenu. Ja nepieciešams relatīvi kompakts elektriskais SUV, e-2008 kandidatūru noteikti ir vērts izskatīt.