Ziņas

Sieviešu autovadītāju skaits Latvijā pieaug

41% autovadītāju Latvijā ir sievietes
Sievietes retāk brauc reibumā, taču neievēro zīmes
Populārākie autovadītāju vārdi ir nemainīgi

Gada laikā – no 2014.gada 1.marta līdz 2015.gada 1.martam, sieviešu autovadītāju skaits Latvijā pieaudzis par 3651, pārsniedzot 347 tūkstošu atzīmi jeb 41% no kopējā autovadītāju skaita.  Tā liecina CSDD dati.

Pērn dāmu – autovadītāju īpatsvars bija 40%, bet vēl pirms desmit gadiem, 2004.gadā – vien 32%. Tas nozīmē, kas ar katru gadu sievietes nostiprina savas pozīcijas ceļu satiksmē.

2014.gadā dāmas bija iesaistītas tikai 24,5% jeb vienā ceturtajā daļā no kopējā satiksmes negadījumu skaita.

Biežākie sieviešu pārkāpumi ceļu satiksmē 2014.gadā – vairāk nekā 3500 sieviešu pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu apdzīvotās vietās vai dzīvojamajās zonās. Otrs biežākais pārkāpums varētu tikt raksturots kā gana sievišķīgs – rīkojuma ceļa zīmju neievērošana, piemēram, braukt pa labi, braukt pa kreisi vai braukt pa loku; 2014.gadā šādu pārkāpumu skaits bijis teju 1670.

Trešais biežākais pārkāpums – braukšana bez OCTA polises (šādi pārkāpumi 2014.gadā bija nedaudz vairāk kā 1600). Savukārt nākamie biežākie sieviešu pārkāpumi – braukšana „pie sarkanā” jeb luksofora aizliedzošā signāla neievērošana (1390) un braukšana bez tehniskās apskates (1386).

Atšķirībā no vīriešiem, ļoti minimāls ir to sieviešu skaits, kuras sodītas par transportlīdzekļu vadīšanu apreibinošo vielu ietekmē.

Pēdējos gadus nemainīgs ir saglabājies populārākais autovadītāju vārdu trijnieks: Jeļenas, Tatjanas un Ineses. Vēl pirmajā desmitniekā ir Olgas, Ingas, Ineses, Svetlanas, Kristīnes, Irinas un Daces.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.