Ziņas

Kādi fotoradaru attēli nav derīgi?

Fotoradaru lietošanas instrukcija
Nederīgi attēli ar diviem un vairāk auto
Jurists: informācija ilgi slēpta

Jauns pavērsiens strīdīgajā fotoradaru jautājumā.

Atklātībā beidzot nonākusi Latvijā izmantoto fotoradaru Vitronic PoliScan Speed lietošanas instrukcija, kas liek secināt - šobrīd masveidā tiek sodīti autovadītāji, pamatojoties uz nederīgiem fotoradaru uzņemtiem attēliem.  Piemēram tādiem, kuros redzami divi vai pat vairāki auto.

Šādu pārliecību pauž jurists Edgars Džeriņš, norādot, ka fotoradara ekspluatācijas rokasgrāmatas 2.3.punktā (Ātruma pārkāpumu vērtēšana) skaidri un gaiši teikts, ka attēli kā pierādījums neder, ja  veidnē ir redzami citi satiksmes dalībnieki (plašāku izrakstu lasiet šeit).

Jurists piebilst, ka instrukcijas iegūšana vilkusies mēnešiem ilgi. Gan fotoradaru uzstādītājs un apsaimniekotājs Vitronic Baltica un Partneri, gan arī Valsts Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš nav izsnieguši šo informāciju, nesniedzot nekādu pamatojumu.

Tomēr jau pirmajā lietā par fotoradaru sodu tiesa pieprasījusi Prevencijas pārvaldei iesniegt šos dokumentus, lai gan pieteikuma iesniedzējs, gan tiesa var pārliecināties kaut vai par to, vai attiecīgi fotoattēli ir izmantojami kā pierādījums.

Džeriņš secina, ka iepriekš citētais fragments no fotoradaru instrukcijas „lieliski parāda, kāpēc gan Zivtiņa vadītā iestāde, gan Vitronic tik ļoti slēpa šos dokumentus”.

Plašāk par šo tematu lasi šeit



Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

BMW X5

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Jaunais BMW X5 ir lielisks luksusa SUV. Bavārietis nav tik praktisks kā plaši zināmie konkurenti, bet tas izceļas ar vairākām citām kvalitātēm – interjera apdari, sportiskām gaitas īpašībām un lielisku multimediju sistēmu. xDrive45e ir viens no šī brīža iespaidīgākajiem plug-in hibrīdiem, demonstrējot apskaužamus efektivitātes rādītājus.