Ziņas

Sastrēgumos vīrieši nervozē vairāk, nekā sievietes

Jauns pētījums par autobraucēju nervozitāti
Vīriešu stresa līmenis septiņas reizes lielāks
Psihologi brīdina par veselības problēmām

Vīriešu stresa līmenis, sēžot pie stūres sastrēgumā, ir septiņas reizes augstāks, nekā sievietēm – tā liecina jauns pētījums, ko veicis navigācijas ierīču ražotājs TomTom.

Britu psihologi nonākuši pie šī slēdziena, pētot brīvprātīgo grupu un analizējot stresu apliecinošu ķīmisku vielu klātbūtni viņu siekalās. Pētījuma autori secina, ka vienā un tajā pašā sastrēgumā sieviešu stresa līmenis pieaug par 8,7 procentiem, bet vīriešu – par veseliem 60 procentiem.

Britu speciālisti norāda, ka tas nudien nav veselīgi, jo stress palielina spiedienu uz sirdi, izraisot reiboņus un elpošanas problēmas.  Tiesa gan, daudzi testa dalībnieki pat paši neapzinājās, ka viņu stresa līmenis ir palielinājies. 67% sieviešu un 50% vīriešu paziņoja, ka pēc 20 minūšu ilgas atrašanās sastrēgumā, viņi neko nejūt – kaut gan analīzes pierādīja pretējo.

Pētījumi liecina, ka 48% pieaugušo uz darbu ik dienu dodas ar auto – un satiksmes sastrēgumu dēļ riskē ar stresa izraiusītām veselības problēmām, kas , savukārt var padarīt auto vadīšanu bīstamu.

Taču kāpēc vīriešu stresa līmenis ir lielāks? Psihologi skaidro, ka vīriešu dabiskā reakcija grūtās situācijās ir – konfrontēt sevi ar problēmu, mēģinot to atrisināt, vai ignorēt to. Tomēr satiksmes sastrēgumam viņi neko nevar izdarīt, tāpēc satrakojas.

Toties sievietes labāk tiek galā ar šādām situācijām, izmantojot dažādus paņēmienus – kaut vai, dziedot līdzi dziesmām, kas skan pa radio.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.