Testa brauciens

Dacia Duster – iemēģināts bezceļos

Dacia Duster žurnālistu ekspedīcija
Brauciens Kurzemes bezceļos
Bez bojājumiem

Jāatzīst, ka saņemot aicinājumu piedalīties Dacia Duster žurnālistu ekspedīcijā, ieteikums ekipējumā iekļaut gumijas zābakus tika uztverts visai skeptiski. Kurš gan dos ar jauniem auto braukt normālos bezceļos? Tomēr Duster bagāžniekā gumijas zābaki tika ievietoti, un, kā vēlāk izrādījās - labi, ka tā. 

Smiltis

Pirmais pārbaudījums sagaidīja netālu no Kuldīgas esošā smilšu karjerā. Lai arī tobrīd Whatcar.lv rīcībā bija priekšpiedziņas Duster, tas netraucēja bez grūtībām pieveikt dažāda slīpuma nogāzes ar irdenu segumu.

Asajos leņķos teju visiem auto buferis vairakkārt spēcīgi atdūrās pret smiltīm, tomēr pēc izklaidēm karjerā visi auto turpināja ceļu bez bojājumiem.

Izbraucot vairākas meža stigas un pāris dubļu peļķes, jau šķita, ka diena būs beigusies un gumijas zābaki tā arī paliks Duster bagāžniekā. Taču tieši diennakts tumšo laiku organizatori bija rezervējuši maršruta sarežģītākajai daļai, kur devās tikai ar pilnpiedziņu aprīkoti Dacia Duser.

Dubļi

Septiņu Duster kolonnas priekšgalā ceļu rādīja pieredzējušais rallijreida sportists Ēriks Paculs, kura rīcībā bija nodots Duster lielākais brālis Renault Koleos. Abus auto vieno pilnpiedziņas sistēma no Nissan X-Trail.  Ironiski, bet smagākais un zemākais Koleos pirmajos nopietnajos dubļos izrādījās bezspēcīgs un tā glābšanai nācās piesaistīt nopietnāku apvidus auto

Pilnpiedziņas Duster šo pašu dubļaino bedri un tai sekojošas dziļas rises pievārēja bez īpašām problēmām. Vien atsevišķos gadījumos tikai braucēju neveiksmīgi izvēlēta trajektorija ļāva bezceļam gūt virsroku.

Jāatzīst, ka šāda līmeņa bezceļi sastopami dažādu off-road pasākumu maršrutos, taču reti kurš uzdrošinās tajos mesties ar standarta auto, kuram pat nav normālu dubļu riepu.

Pārbrauciena laikā visi Duster automobiļi saņēma kārtīgus triecienus gan pa priekšējo buferi, gan arī pa piekari un tieši tādēļ liels bija ekspedīcijas dalībnieku pārsteigums, dienas beigās konstatējot, ka visi Duster joprojām ir braucamā stāvoklī un bez ārēji redzamiem bojājumiem.

Spriedums

Dacia Duster ir mūsdienu Ņiva. Tas ir pietiekami izskatīgs un komfortabls, lai ar to pārvietotos ikdienā, taču tai pat laikā tas ir gana spējīgs bezceļos.

Duster ir ideāli piemērots zemnieku saimniecībām un dzīvei dziļos laukos, kur dubļi un bedres ir ikdiena, bet dārgi auto un augstas uzturēšanas izmaksas nav modē.

Jums patiks: Cena, izskats, caurgājamība

Jums nepatiks: Troksnis un cietās plastmasas salonā


Lasi detalizētu Dacia Duster testu, salīdzini modifikācijas, cenas un aprīkojumu


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Dacia Sandero hečbeks

What Car? Vērtē Novērtēts ar 2 no 5

Sandero neizceļas ar labu vadāmību, drošības aprīkojumu vai salona apdari, taču tas ir ļoti lēts. Tiesa gan, jārēķinās, ka tālākpārdošanas vērtība būs zema.

Lietota auto tests