Testa brauciens

Black Cab Taxi jeb Londonas taksometrs Rīgas ielās

Lielbritānijas ikona ierodas Latvijā
Pieejams pasažieru un kravas versijā
Sadarbībā ar Auto Ziņas

Londonas taksometrs jeb black cab ir tikpat atpazīstams Apvienotās Karalistes simbols kā Bigbens vai Tauera tilts. Black cab ir piedzīvojis vērienīgu elektrisko reinkarnāciju un TV Auto ziņām bija iespēja iepazīties ar tā visjaunāko izlaidumu. Tas saucas TX5 vai precīzāk LEVC TX5. 

Pirmais vārds saīsināti nozīmē London Electric Vehicls Company jeb Londonas Elektrisko transportlīdzekļu kompānija. Tā pilnībā pieder ķīniešu korporācijai Geely, - tai pašai, kam tagad pieder Volvo Cars. 2018. gadā tika aizliegti vecie Londonas takši ar dīzeļiem. Nācās mašīnas pārtaisīt. Tā kā 100% elektrisks taksometrs maksātu ļoti dārgi un to neizdotos uzlādēt visai dienai, tika nolemts izgatavot plug in hibrīdu, bet tādā veidā kā iekšdedzes motors nemaz nepieskaras velkošajiem riteņiem. 


Būtībā automašīnai ir divi motori. Viens domāts braukšanai un ir elektrisks, atrodas aizmugurē. Savukārt otrs atrodas priekšā, tas ir iekšdedzes dzinējs, kas darbojas kā ģenerators. Protams ir arī lādējams šeit priekšā. 

Pēc iepriekšējas vienošanās LEVC saglabājis ne tikai taksometra ikonisko izskatu, bet arī oriģinālo izcelsmi - speciāli šim automobilim pirms pieciem gadiem par 250 miljoniem mārciņu tika uzbūvēta jauna rūpnīca Koventrijā. Šofera darba vietai pievērsta īpaša vērība. Stūre, pret vadītāju pavērstais ekrāns un mērskalas ir no Volvo, bet pārnesumkārbas svira - no elektromobiļa Polestar.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.