Ziņas

Ekskluzīvi - pirmais tests ar unikālu Citroen konceptauto

Viesojamies Stellantis testu poligonā Boloko, Itālijā
Vienīgais Citroen Oli eksemplārs pasaulē
Sadarbībā ar Auto Ziņas

TV Autoziņu vadītājs viesojās korporācijas Stellantis testu poligonu Boloko, Itālijā, kur piedalījās īpašā misijā - pirmo reizi izmēģinātu Citroen konceptautomašīnu Oli. Tā uzbūvēta vienā eksemplārā. 

Elektriskā pikapa koncepts Citroen Oli nāca klajā 2022. gada beigās. Parīzē tas tika izrādīts nevis auto izstādē, bet gan tieši uz ielas. Kā pastāstīja Oli ārienes dizaineris Rafaels, Oli izmantoti viegli materiāli un vienkārša uzbūve. Nav arī supersmalkas elektronikas un datoru. 

Plakanais un stāvais vējstikls ir tāds, tāpēc, lai samazinātu stiklojuma laukumu, jo stikli ir viena no smagākajām lietām automašīnā. Stikls ir daudz smagāks par metālu vai oglekļa šķiedru. Ar Oli interjeru Citroen noteikti vēlējies šokēt publiku. Ja ne citādi, tad ar krāsu. Logi atveras ar roku, panelis ir ļoti skops, te protams ir stūre, nav nekādu kabeļu un papildus svara. Paturēts tikai tas, kas ir svarīgs. 

Mašīnas smadzenes ir telefons, tāpēc nevajag datoru. Uzlādes ligzdas integrētas ventilācijas šahtās, bet skandas ir noņemamas bluetooth ierīces. Viena no aizraujošākajām daļām ir sēdekļi. Mūsdienu automašīnu sēdekļi sastāv no 45 - 47 detaļām. Šeit ir tikai 8 detaļas, un atzveltnes izgatavotas ar 3D printeri. Stūrainās formas dēļ Oli gan nav sevišķi ātrs. 

Izrādās, ka tā arī bijis domāts.Daudzas valstis apsver ierobežot braukšanas ātrumu. Šis automobilis izgatavots ātrumam līdz 110 km/h. Oli nekad nekļūs par sērijveida auto, taču tajā izmēģinātie risinājumi un dažas dizaina iezīmes īstenosies nākamās paaudzes Citroen C3 vai C3 Aircross. 

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Citroen C5 Aircross

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Citroen C5 Aircross ir labs gaitas komforts, lieliska trokšņu izolācija, pieņemama cena un adekvātas lietošanas izmaksas. Konkurentu tam netrūkst, taču no PSA grupas produkcijas tieši šis auto šķiet intriģējošākais priekšlikums.