Testa brauciens

Citroen C4 X pirmais brauciens

Testējam jauno Citroen C4X
Krosovera apvienojums ar sedanu
Sadarbībā ar Auto Ziņas

Citroen modeļu klāsta jauno coupe krosoveru C4X jeb BMW X4 franču gaumē nolēmām pasniegt degustācijai neatkarīgam ekspertam - DBS Autoskolas direktoram Jānim Vankam. Viņam vienmēr patikusi Citroen uzdrīkstēšanās un vēlme eksperimentēt. 

Lai gan veco Citroen laiku avangards palicis vēsturē, nemiera gars joprojām ir dzīvs. C4X ir fāstbeka, sedana un krosovera apvienojums, kas itin nemaz neizskatās pēc kompaktklases automobiļa. C4X ir par 24 centimetriem pagarināts fāstbeks C4, ko Citroen sāka ražot parastā kompaktklases hečbeka vietā. 

Krosovera formātam ir daudz praktisku priekšrocību - vieglāk iekāpt un izkāpt, arī pārredzamība ir labāka. Reizē ar pārtapšanu krosoverā C4 un tātad arī pagarinātais C4X tika pie palielināta klīrensa. C4X likme ir uz komfortu. 

Šo Citroen vēl joprojām var dabūt ne tikai ar iekšdedzes dzinējiem, bet pat ar dīzeli. Pusotra litra HDI ar 131 zirgspēku un astoņātrumu automātu labprāt gribētu arī paši franči, bet nekā - Rietumeiropā C4X ir tikai elektrisks.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Citroen C5 Aircross

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Citroen C5 Aircross ir labs gaitas komforts, lieliska trokšņu izolācija, pieņemama cena un adekvātas lietošanas izmaksas. Konkurentu tam netrūkst, taču no PSA grupas produkcijas tieši šis auto šķiet intriģējošākais priekšlikums.