Ziņas

Nissan hibrīdi maksās tikpat, cik iekšdedzes mašīnas

Efektīvāka pieeja elektrificētās piedziņas jomā
Par 30% zemākas ražošanas izmaksas
27 jauni elektrificēti modeļi līdz 2023. gadam

Nissan mērķis ir panākt, lai pēc aptuveni trim gadiem tā hibrīdautomobiļu cenas būtu tādas pašas kā automobiļiem ar parastu iekšdedzes dzinēju. Tas kļūs iespējams ar izmaksu efektīvāku pieeju elektrificētās piedziņas jomā. 

Autoražotājs ir restrukturējis savu spēka agregātu izstrādes procesu tādā veidā, lai elektriskās un e-Power piedziņas komponenti būtu modulāri un viegli lietojami dažādiem modeļiem.

Pēc kompānijas vārdiem, tas līdz 2026. gadam samazinās ražošanas izmaksas par 30% salīdzinājumā ar 2019. gada līmeni. 

Jaunā pieeja izpaudīsies divējādi: “trīs vienā” modelis ietver motoru, invertoru un reduktoru komponentus izmantošanai akumulatora elektromobiļos, savukārt “pieci vienā” modelis šim komplektam pievieno ģeneratoru un nobraukuma pagarinātāju, lai izmantotu e-Power virknes hibrīdos.

Šāda pieeja ļauj visu elektrificēto elektropiedziņas sistēmu galvenos komponentus izgatavot uz vienas ražošanas līnijas.

Nissan repertuārā pašlaik ir divi akumulatora elektriskie modeļi (Leaf un Ariya) un divi modeļi ar e-Power piedziņu (Qashqai un X-Trail). 

Nissan arī paziņojis, ka šis solis ļaus izveidot mazākus un vieglākus spēka piedziņas blokus, kas radīs mazāku troksni un samazinās vibrāciju.

Uzņēmums arī ieviesīs jaunu elektromotoru, kura sastāvā būst ikai 1% retzemju elementu. Tam būs būtisks pozitīvs iespaids uz piegādes ķēdes ilgtspēju, jo līdz 2030. gadam ražotājs plāno ieviest 27 jaunus elektrificētus modeļus.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!