Testa brauciens

Nissan Qashqai e-Power - visu laiku ātrākais Qashqai

Straujākā no visām Qashqai versijām
Benzīna dzinējs ražo elektrību, elektromotors griež ratus
Sadarbībā ar Auto Ziņas

Mēģinājumi savienot elektromotoru un iekšdedzes dzinēju tā, lai otrais tikai ražotu elektronerģiju pirmajam, bet pats negrieztu auto riteņus, bijuši arī agrāk, - vai nu ne pārāk veiksmīgi vai ļoti īpatnējos automobiļos. 

Nissan mēģina atjaunot uzticību šai koncepcijai, uzstādot e - power sistēmu visiem labi pazīstamajā kompaktklases krosoverā Qashqai. 1,5 litru benzīna dzinējs ar 156 ZS jaudu ražo elektrību 140 kW/190 ZS elektromotoram, kas griež priekšējos riteņus, turklāt visai ņipri - Qashqai e-power ir visu laiku ātrākais Qashqai. 

Par spīti palielinātam svaram (+200 kg) e - power paātrinās līdz 100 km/h mazāk kā 8 sekundēs. Degvielas patēriņš reālos apstākļos gan izrādās tuvāks 7, nevis 5 litriem uz 100 km, kamēr CO2 izmeši drīzāk līdzinās pašuzlādes hibrīdu attiecīgajiem rādījumiem. 

Nissan ideja, kas vispirms kārtīgi pārbaudīta Japānas tirgum paredzētos modeļos, ir piedāvāt vienkāršāku alternatīvu lādējamiem hibrīdiem, ko slavenā LEAF un jaunās Ariya autori uzskata par neperspektīviem.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!