Ziņas

Nissan atklāj jauno X-Trail ar e-Power hibrīda tehnoloģiju

Jaunais X-Trail apvidnieks
Jaunās e-Power un e4ORCE sistēmas
Pieejams arī hibrīda modifikācijā

Nissan prezentējis jauno septiņvietīgo Nissan X-Trail, kas izceļas ar jaunu, asu dizainu, inteliģento e-Power hibrīdsistēmu un virkni modernām tehnoloģijām.

Zīmola lielākais SUV balstīts uz Renault-Nissan Alliance jaunākās CMF-C platformas, kas, pēc zīmola teiktā, ievērojami uzlabojot automašīnas kopējo uzbūves kvalitāti, kas ir ļoti svarīgi jebkuram septiņvietīgam automobilim.

Šī jaunā platforma ļāvusi Nissan inženieriem iebūvēt arī salīdzinoši kompaktu 2,1 kWh litija jonu akumulatoru, ko uzlādē 1,5 litru turbokompresora benzīna dzinējs.

Akumulators darbina elektromotoru, kas uzstādīts uz priekšējās ass un nodrošina 201 ZS un 330 Nm griezes momentu vienmotora e-Power modelī.

Nissan apgalvo, ka ieskrējiens līdz 100 km/h ilgst astoņas sekundes, bet vēl svarīgāk ir tas, ka X-Trail vidējais degvielas patēriņš ir mazāks par 5 l/100km.

Jaunums X-Trail klāstā ir e-Power e-4ORCED. Divmotoru visu riteņu piedziņas versija, nodrošinot kopējo jaudu 210 ZS. Otrais elektromotors garantē to, ka X-Trail e-Power e-4ORCE ir 10 000 reižu ātrāka griezes momenta reakcija, salīdzinot ar parasto pilnpiedziņas sistēmu, kas ļauj vadītājam labāk kontrolēt situāciju.

Līdztekus e-Power piedāvājumam X-Trail būs pieejams arī ar “mild” hibrīddzinēju. 1,5 litru benzīna dzinējs ar turbokompresoru attīsta 161 ZS un 300 Nm griezes momentu, apvienojumā ar CVT automātisko pārnesumkārbu.

Automobiļa stūres sistēma ir uzlabota, lai nodrošinātu asāku reakciju, savukārt priekšējā MacPherson statņu un aizmugurējās daudzsviru balstiekārtas konfigurācija ir īpaši pielāgota X-Trail apvidnieka vajadzībām.

Ja aizmugurējie sēdekļi ir nolocīti, jaunais automobilis piedāvā 585 litru bagāžnieka telpu - par 20 litriem vairāk nekā priekšgājējs.

Ir arī daudz citu interjera tehnoloģiju, piemēram, 12,3 collu digitālais mērinstrumentu panelis, 12,3 collu skārienekrāns ar jaunāko viedtālruņu savienojamību, kā arī 10,8 collu head-up displejs. Jaunajā salonā ir arī daudz atjautīgu sīklietu glabāšanas risinājumu.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!