Testa brauciens

Maserati Levante GTS pirmais brauciens

Maserati apvidnieks ar Ferrari dzinēju
Porsche Cayenne konkurents
Maksimālais ātrums - virs 300 km/h

Maserati Levante. Jau nosaukums vien liek paātrināties pulsam. Boloņas uzņēmuma pirmais apvidus auto tika radīts kā itāļu atbilde Porsche Cayenne un citiem pazīstamiem lieljaudas SUV. Tomēr tas ir pavisam citāds, un vēl citādāks ir Levante GTS - jo tam ir V8 dzinējs. 

"Es jau biju aizmirsis, ka tādi motori vēl eksistē. 3,8 l twin turbo attīsta minimums 530 ZS, Trofeo pat 580. Griezes moments ir tāds, ka varētu vilkt arklu, bet tas domāts pavisam citam mērķim - ātrumam! Ar to nu Maserati nekad nav bijis problēmu. Tā kā Boloņas zvēram nav ierobežotāja, GTS teorētiski var pārsniegt 300 km/h, " tā Normunds Avotiņš. 

Kāds teiks, kas tur liels V8 dzinējs. Tomēr tā nav. Maserati Levante sākumā iznāca ar V6 3 litru turbomotoru no Ferrari rūpnīcas. Šis ir ekskluzīvs produkts pat pašam Maserati. Tas saražots un pārdots mazās dozās, lai saglabātu ekskluzivitāti. 

Levante ar V8 motoru faktiski tapa tikai tādēļ, ka Maserati klienti gribēja kaut ko dārgāku par sešcilindru S. Šo patīkamo problēmu Maserati jau atkal atrisināja ar Ferrari palīdzību. Rezultāts ir jaudīgs, skaļš un ļoti straujš motors.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.