Ziņas

Elektriskais Mercedes-Benz SUV pirmo reizi manīts ielās

Izmanto jauno MEA elektroauto platformu
Vismaz 400 ZS jauda
600 km veicamā distance

Tiek prognozēts, ka Mercedes-Benz piedāvās gan tradicionālo EQE sedanu (V295), gan SUV modifikāciju (X294). Iepriekš izskanējušās spekulācijas gan vēstīja, ka SUV ražošanā nonāks gadu pēc sedana, tātad 2023. gadā.

Tomēr izskatās, ka plāni ir mainījušies. Kamuflāžā tērptais krosovers jau pamanīts testu sesijā Vācijā, kas varētu liecināt, ka ražošana sagaidāma drīzāk nekā cerēts. Daži avoti vēsta, ka šī varētu būt jaunāka EQC modeļa versija, taču tas ir maz ticams, jo šis modelis ir vien gadu vecs.

Tāpat par saikni ar EQE norāda prototipa āriene. Vizuāli tas ir līdzīgs EQE prototipiem, ko iepriekš jau bija manījuši spiegu fotogrāfi. Ņemot vērā to, ka elektriskajiem auto aerodinamika ir īpaši svarīga, gaidāmajam krosoveram ir zemāka jumta līnija un samazināts klīrenss, salīdzinot ar iekšdedzes dzinēju aprīkoto GLE.

Jaunā modeļa pamatā ir īpaši elektriskajiem auto izstrādātā MEA (EVA2) platforma, ietverot vietu gan akumulatoram, gan iespaidīga plašuma telpai salonā sēdošajiem. Pašreizējais EQC izmanto pamatīgi pārveidoto GLC platformu. Krosovers būs aprīkots ar pilnpiedziņu un uz katras ass atradīsies pa vienam elektromotoram. Vēlāk klāstam varētu pievienoties arī aizmugures piedziņas versija.

Tiek lēsts, ka maksimālā jauda varētu pārsniegt 400 ZS, bet nobraucamā distance ar vienu uzlādi sasniegs 600 km.

Paredzams, ka elektriskā krosovera konkurentu pulkā būs Tesla Model X, Audi E-tron un gaidāmais Range Rover elektroauto.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!