Ziņas

Ar 2,4 miljonu eiro finansējumu Fiqsy iegādājas 100 Renault Zoe elektroauto

Koplietošanas pakalpojums
100 Renault Zoe elektroauto
Projekta izmaksas - 2,4 miljoni

Attīstības finanšu institūcijas Altum Zaļo aizdevumu programmā koplietošanas pakalpojumu sniedzējs Fiqsy (SIA Fitsypro) piesaistījis aizdevumu vairāk nekā 2,4 miljonu apmērā.

“Ceram, ka ar šo jauno pakalpojumu spēsim mainīt cilvēku paradumus un lauzt mītus par stereotipiem, kas saistīti gan ar koplietošanu, gan elektromobiļiem, ” stāsta Māris Avotiņš, Fiqsy vadītājs un līdzīpašnieks. 

Renault Zoe ir pārdotākais pilsētas elektriskais automobilis Eiropā. Šī gada jūnijā Renault Zoe piedzīvoja rekordlielu pasūtījumu un reģistrāciju skaitu Eiropā – 11 158 pasūtījumi.

Elektroauto nobraukums ar vienu uzlādi var sasniegt pat 395 km. Plānots, ka nākotnē Fiqsy pieejamo elektroautomobiļu skaits varētu sasniegt vairākus simtus.

“Man ir liels gandarījums, ka Latvija seko pasaules un Eiropas valstu piemēram elektromobilitātes jomā, un Renault Zoe ir, manuprāt, atbilstošākais pilsētas elektroautomobilis, kas papildinās Rīgas ielas,” stāsta “Mūsa Motors Rīga” direktors Zigurds Liepa.

"Jāatzīst, ka šis ir lielākais elektromobiļu projekts ne vien Latvijā, bet arī mums – NORDE – kā Renault pārstāvim. Esam ārkārtīgi priecīgi piedalīties šajā projektā, jo esam vadošais uzņēmums elektroauto tirdzniecībā Latvijā, tādēļ mums ir ievērojama pieredze ieviest un attīstīt pārvietošanos ar videi draudzīgiem transportlīdzekļiem,” stāsta “NORDE” valdes loceklis Dainis Bremze.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Renault Captur

What Car? Vērtē Novērtēts ar 3 no 5

Captur pievilcīgais dizains, bagātīgo versiju kvalitatīvais interjers un zemā cena patiks daudziem, taču tā mazjaudīgie dzinēji un gaitas īpašības nedaudz atpaliek no konkurentu piedāvātā. Mēs vēlētos arī lielāku plašumu aizmugurē sēdošajiem.