Ziņas

Renault saņems 5 miljardu eiro aizdevumu un likvidēs 15 000 darbavietu

Ārkārtas situācijas ietekme
Darbinieku atlaišana
5 miljardu eiro aizdevums

Kredīts, kas var tikt izmantots pilnībā vai daļēji, palīdzēs bezprecedenta krīzes apstākļos finansēt grupas likviditātes prasības.

Galvenie kredīta noteikumi un nosacījumi ir sekojoši:

  • kredīta maksimālā kopsumma ir €5 miljardi, kas var tikt izmantoti pilnībā vai daļēji, vienā vai vairākās reizēs līdz 2020. gada 31. decembrim;
  • sākotnējais atmaksas termiņš ir 12 mēneši ar iespēju Renault grupai termiņu pagarināt vēl uz trīs gadiem;
  • galvojums no Francijas valsts līdz pat 90% no kopējā aizņēmuma summas;
  • banku kopfondu veido piecas bankas: BNP Paribas, Crédit Agricole, HSBC France, Natixis un Société Générale.
Tāpat Francijas autobūves uzņēmums paziņojis, ka vērienīgas izmaksu samazināšanas programmas ietvaros pasaulē likvidēs gandrīz 15 000 darbavietu, tostarp 4600 Francijā. 

Jaunā programma paredz nākamajos trīs gados samazināt izdevumus par diviem miljardiem eiro. Četras rūpnīcas Francijā tiks slēgtas vai restrukturizētas, bet rūpnīca Parīzes ziemeļrietumos no 2024.gada pārtrauks elektriskā automobiļa Zoe ražošanu.

Tikmēr vēl 10 000 darbavietu tiks likvidēti ārpus Francijas, savukārt Marokā un Rumānijā apturēti darbības izvēršanas plāni, bet tie tiek pārskatīti Krievijā. Kopumā Renault ražošanas apjoms nākamajos četros gados samazināsies līdz 3,3 miljoniem automobiļu, salīdzinot ar četriem miljoniem šobrīd.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Renault Captur

What Car? Vērtē Novērtēts ar 3 no 5

Captur pievilcīgais dizains, bagātīgo versiju kvalitatīvais interjers un zemā cena patiks daudziem, taču tā mazjaudīgie dzinēji un gaitas īpašības nedaudz atpaliek no konkurentu piedāvātā. Mēs vēlētos arī lielāku plašumu aizmugurē sēdošajiem.