Ziņas

Mercedes-Benz gatavo jaunu elektrosedanu EQE

Elektriskā sedana spiegu foto
Nobraucamā distance līdz 600 km
Tirgū no 2022. gada

Topošais Tesla Model S konkurents vēl atrodas zem pamatīga kamuflāžas mēteļa, tāpēc pagaidām nevaram izdarīt secinājumus par tā izskatu. Tomēr jau tagad skaidrs ir tas, ka EQE plūstošais un aerodinamiskais dizains līdzināsies izmēros lielākajam brālim – EQS. Garš motora pārsegs, kupejai raksturīga zema jumta līnija un maksimāli tālu uz virsbūves stūriem novirzīti riteņi, lai samazinātu pārkares.

Šāds risinājums, visticamāk, nodrošinās pēc iespējas vairāk brīvas vietas ne tikai automašīnas akumulatoriem, bet paplašinās telpu arī salonā sēdošajiem. Tiek lēsts, ka auto būs īsāks nekā E-klase, savukārt ietilpības ziņā pārspēs S-klases limuzīnu.

Tāpat E-klases elektriskā alternatīva iegūs dažas eksterjera iezīmes no EQC SUV.

EQE ir zīmola otrais modelis, kas izmantos jauno MEA elektroauto platformu, sekojot uzreiz aiz nākamgad gaidāmā EQS. Pārējie EQ modeļi, piemēram, EQC un gaidāmie EQA, EQB un EQV izmantos jau esošās iekšdedzes dzinēju platformas. Līdzīgi kā EQS, arī EQE būs pieejams ar četru riteņu piedziņu, pateicoties uz katra tilta novietotam elektromotoram. Vēlāk klāstam varētu pievienoties arī aizmugures piedziņas versija.

Sagaidāms, ka tā maksimālā jauda būs ne mazāk kā 400 ZS, bet griezes moments pārsniegs 760 Nm. Maksimālā nobraucamā distance ar pilnu uzlādi pietuvosies 600 km.

Vācijā ražotais EQE būs aprīkots ar četru riteņu stūrēšanu, adaptīvo balstiekārtu un jaunākajām Mercedes drošības sistēmām, tai skaitā arī trešā līmeņa autonomo braukšanas tehnoloģiju.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!