Ziņas

Rīgā svinīgi atklāta pirmā saspiestās dabasgāzes (CNG) stacija

Pirmā CNG stacija Rīgā
Pienesums klimata mērķu izpildē
Ieguldīts vairāk nekā viens miljons eiro

Turpinot attīstīt CNG jeb saspiestās dabasgāzes pieejamību un infrastruktūru, lielākais pašmāju degvielas tirgotājs “Virši” atklāja jau otro CNG staciju Latvijā. “Virši” degvielas uzpildes stacija Lubānas ielā 102A ir pirmā publiski pieejamā stacija Rīgā ar CNG uzpildes iespēju. Svinīgo atklāšanas pasākumu ar savu klātbūtni pagodināja Satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

“Lai gan CNG ir ekonomiski izdevīgs, videi draudzīgāks, drošs un ērti lietojams alternatīvās degvielas veids, tam nepieciešamā infrastruktūra mūsu valstī vēl tikai sāk attīstīties. Eiropā CNG tirgus patlaban piedzīvo būtisku attīstību. Mēs apzināmies, ka Latvijā šis tirgus ir jārada mums pašiem, tāpēc esam gatavi arī investēt un padarīt Latvijas transporta sektoru videi draudzīgāku,” uzsvēra Jānis Vība, “Virši” izpilddirektors.

Savā uzrunā Satiksmes ministrs Tālis Linkaits norādīja: “Latvijai ir svarīgi izpildīt klimata mērķus, un CNG kā apkārtējai videi draudzīgākas enerģijas izmantošana transportā ir viens no veidiem, kā tos sasniegt. Tāpēc apsveicami, ka publiskais CNG uzpildes punkts tagad pieejams ne tikai Jēkabpilī, bet arī Rīgā. Ceru, ka drīzumā arī citur Latvijā tiks atvērtas jaunas CNG uzpildes vietas.”

Savukārt Ekonomikas ministrs Ralfa Nemiro,  kurš uz pasākumu klātienē ierasties nevarēja, uzsvēra: “Zīmīgi, ka Ministru Kabinets vakar  konceptuāli atbalstīja Nacionālo enerģētikas un klimata plānu, kura cita starpā ietverti pasākumi SEG emisiju mazināšanai transporta sektorā. 

Transportlīdzekļu apgāde ar saspiesto dabasgāzi jeb CNG ir viens no izmaksu ziņā pievilcīgākajiem veidiem, kā palielināt komersantu konkurētspēju un atteikties no tradicionālo fosilo resursu izmantošanas. Lai gan šobrīd Latvijā ir neliels skaits transportlīdzekļu, kas kā degvielu izmanto CNG, “Virši” iniciatīva, kopā ar plānotājiem politikas pasākumiem, veicinās  tālāku transporta sektora dekarbonizāciju un mērķtiecīgu gaisa piesārņojuma mazināšanu.” 

Jaunās stacijas būvniecībā “Virši” ieguldījuši vairāk nekā vienu miljonu eiro.

    Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

    Apskati What Car? sludinājumus šeit!

    Saistītie raksti

    Auto tests

    Lexus RX

    What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

    RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.