Ziņas

Nissan izstrādā jauno Qashqai un X-Trail, būs arī elektriskais SUV

Jaunās paaudzes X-Trail un Qashqai
Gaidāms arī elektriskais SUV
Uzmanība tiks veltīta elektrifikācijai

Nissan tuvāko 18 mēnešu laikā atjaunos savu modeļu gammu, laižot klajā ne tikai jauno Qashqai un X-Trail, bet arī elektrisko krosoveru, kas stāsies pretī Ford Mustang Mach-E.

Kopš bijušā izpilddirektora Karlosa Ghosna aresta samazinājušies gan Nissan peļņas rādītāji, gan sarucis darbinieku skaits, tāpēc gaidāmie jaunumi nāk tieši laikā.

Sekojot tik tikko tirdzniecībā nonākušajam otrās paaudzes Juke, japāņu zīmols savas pozīcijas grasās nostiprināt ar trim jauniem SUV. Paredzams, ka Qashqai mērķauditorija arī turpmāk būs Eiropa, uzņemoties populārākā Nissan godu šajā reģionā.

Sagaidāms, ka trešās paaudzes Nissan Qashqai prezentēs Frankfurtes auto šovā šī gada septembrī. Tas varētu tikt veidots uz šim modelim pielāgotas CMF platformas. Automašīnas dizainā būs redzamas iezīmes gan no izmēros mazākā Juke, gan IMQ koncepta. Var visai droši prognozēt, ka interjeru sagaida ievērojamas pārvērtības -pilnībā izmainīta multimediju sistēma un jauns paneļa dizains.

Ņemot vērā tendences, iespējams, Qashqai vairs netiks piedāvāts ar dīzeļdzinēju, lielāko uzmanību veltot elektrifikācijai. Debiju krosoverā piedzīvos ePower hibrīda sistēma, kas izmanto benzīna dzinēju kā ģeneratoru akumulatoru izlādei. Japānā šāds risinājums pielietots 70% no pārdotajiem Nissan Note eksemplāriem. Pateicoties sadarbībai ar Mitsubishi, Nissan ir lielas iespējas aizgūt arī plug-in jeb spraudņa hibrīda tehnoloģiju.

Lai arī pilnībā elektriskā versija Qashqai, visticamāk, ies secen, 2021. gadā Nissan laidīs klajā SUV, ko darbina tikai elektrība. Tas pamatā būs balstīts uz Ariya konceptu, kas tika prezentēts pērna gada Tokijas auto šovā. Sagaidāms, ka elektriskais SUV ar vienu uzlādi varēs veikt aptuveni 500 km garu distanci, bet 100 km/h sasniegt mazāk kā piecās sekundēs. Tāpat tam varētu būt pieejama arī autonomā ProPilot 2.0 sistēma, kas funkcionēs līdzīgi kā Tesla automašīnās.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!