Ziņas

Mercedes-Benz atklāj futūristisko Vision AVTR konceptauto

Mercedes-Benz konceptauto
Vīzija par 22. gadsimta S-klases limuzīnu
Iedvesmu smeļas no filmas Avatar

Mercedes-Benz, sadarbojoties ar zinātniskās fantastikas filmas Avatar komandu, izstrādājis jaunu koncepauto - Vision AVTR (Advanced Vehicle Transformation).

Četrvietīgais nākotnes auto tika atklāts elektronikas un tehnoloģisko inovāciju šovā CES Lasvegasā. Iedvesmojoties no zinātniskās fantastikas filma Avatar, futūristiskais Mercedes-Benz ieguvis iespaidīgus aerodinamikas elementus un interjera apdari, kas nebūtu iedomāja pašreizējā sērijveida ražošanas sortimentā.

Viens no spilgtākajiem elementiem redzams uz konceptauto “muguras”, simbolizējot 33 reptīļu zvīņas, kas uzlabo gaisa pretestību. Ņemot vērā, ka automašīna ir pilnībā autonoma, interjerā nav nedz stūres vai kādu citu vadības ierīču, vien grandioza izmēra ekrāni.

Vienlaikus tas saglabājis Mercedes-Benz klasisko pazīšanās zīmi – apjomīgu trīs staru zvaigzni un lielu radiatora režģi.

Jaunā Vision AVTR mērķis ir atspoguļot dizaineru un inženieru idejas, kas palīdzētu radīt ciešāku mijiedarbību starp cilvēkiem, mašīnām un dabu. Piemēram, šeit, izmantojot hologrammu, automašīna spēs komunicēt ar salonā sēdošajiem. Tāpat funkciju klāstā ietverta arī sirdspukstu atpazīšana.

Daimler AG pārstāvji pauž, ka konceptauto var provizoriski uztvert kā 22. gadsimta S-klases limuzīnu.

Interesanti, ka autonomais Vision AVTR spēj būt visai izveicīgs. Tā riteņus ar sfēriskajām riepām iespējams sagriezt par aptuveni 30 grādiem, ļaujot pārvietoties slīpi, gluži kā krabim.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!