Ziņas

Aston Martin radīs jaunu superauto, iedvesmojoties no Lemānas sacīkstēm

Divvietīgs sporta auto
Tiks saražots ierobežotā skaitā
Cena no 875 000 eiro

V12 Speedster debiju piedzīvos šogad, bet pirmie eksemplāri pircējiem tiks nosūtīti 2021. gadā. Kamēr mēs paļaujamies uz Autocar veidoto datorvizualizāciju, ekskluzīvo auto pircējiem līdz šim bijis jāuzticas vien uz dizaina skicēm.

Publicētajā fotogrāfijā redzamas Aston Martin sacīkšu tradīcijas – V12 Speedster dizainā vieta nav atradusies nedz vējstiklam, nedz jumtam. Eksotiskajam sporta auto ir vizuāla līdzība ar CC100 konceptu, kas tika izveidots par godu zīmolam simtajai gadadienai.

Divvietīgā sporta auto izveide uzticēta “Q by Aston Martin” divīzijai, piešķirot modelim ne vien motorsporta DNA, bet pat aviācijas tehnoloģijas.

Kopumā tiks izgatavoti vien 88 eksemplāri V12 Speedster eksemplāri. Šobrīd vēl nav zināma cena, taču tiek lēsts, ka katrs auto maksās vismaz 875 000 eiro.

Detalizēta tehniskā specifikācija izpausta netiek, taču zināms, ka Aston Martin iegūs V12 5,2 litru twin-turbo benzīna motoru, kas attīsta aptuveni 700 ZS. No DBS Superleggera tiks aizgūta astoņpakāpju automātiskā transmisija.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.