Ziņas

Šķūnī atrastu Lamborghini pārdod par pusotru miljonu

Lamborghini Miura P400 S
Atrasts šķūnī Vācijā
Pārdots iozsolē Londonā par 1,43 miljoniem eiro

Lūk, vēl viens piemērs, kāpēc kārtīgi būtu jāizpēta ārzemēs dzīvojošā, attālā radinieka šķūnis. Izsolē Londonā pārdots ārkārtīgi rets Lamborghini Miura P400 S, kas atrasts šķūnī Vācijā. Tieši tā, šķūnī.

Neviens negaidīja, ka to izdosies pārdot par vairāk nekā miljonu eiro, taču cilvēks, kas to galu galā nopirka, acīmredzami zina kaut ko vairāk, jo ar mierīgu prātu samaksāja par šo klasisko sporta auto teju pusotru miljonu eiro, jeb precīzāk – 1,43 miljonus (neskaitot nodokļus).

Konkrētā auto mūžs sākās 1971. gadā, kad to nopirka kādas reklāmas aģentūras vadītājs Vācijas pilsētā Nirnbergā. Vēlāk viņš to pārdeva autosporta amatierim Hansam Peteram Vēberam, kuram tas piederēja līdz pat saimnieka nāvei 2015. gadā. Pēc tam šis Miura tika pārvests uz kādu šķūni Vācijas Švarcvaldes mežā līdz kāds, kas par tā eksistenci zināja, izdomāja to pārdot.

Iespējams, tik lielu summu par šo auto izdevās dabūt pateicoties diviem faktiem. Pirmkārt, Miura S kolekcionāru acīs noteikti ir vērtīgāks, nekā standarta Miura, bet otrkārt – tas bija labā stāvoklī, sastāvēja tikai no oriģinālajām detaļām un gan virsbūves krasa, gan interjers bija tieši tāda pati, kādā tas atstāja rūpnīcu pirms apmēram pusgadsimta.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lamborghini Urus

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Urus varbūt nav pats praktiskākais SUV, taču tas apvieno galvu reibinošu ātrumu ar tādu komfortu un praktiskumu, kas ļauj to izmantot kā ikdienas auto.

Lietota auto tests