Ziņas

Ženēvas auto izstāde 2019: Koenigsegg Jesko

Koenigsegg 482 km/h hiperkārs
Jesko stājas Agera RS vietā
Koenigsegg Jesko cena sākas no 3 miljoniem

Nav tā, ka Ženēvas autoizstādē būtu hiperkāru trūkums, taču šķiet, ka Koenigsegg ir pārtrumpojuši visus, atklājot šo te bolīdu, kura nosaukums ir Jesko – par godu kompānijas saimnieka, Kristiana fon Kēnigsega tēvam.

Cienījams kā Jesko fon Kēnigsegs ir arī pats auto, kas spējot sasniegt 482 km/h lielu ātrumu, pateicoties 5,0 twin-turbo V8  motoram, kura maksimālā jauda ir 1600 ZS. Tiesa gan – tas atkarīgs no degvielas – ar klasisku 95 benzīnu tam ir 1280 ZS, bet ielej bākā E85 un motors pārvēršas par monstru, demonstrējot ne vien iespaidīgu zirgspēku daudzumu bet arī 1500 Nm griezes momentu.

Nākamais brīnums šajā auto ir multisajūgu transmisija. Koenigsegg to ir uzkonstruējuši paši, skaidrojot, ka tā spēj veikt tiešās pārnesumu maiņas, neatkarīgi no to attiecības – piemēram, no septītā uz ceturto, turklāt “gaismas ātrumā”, negaidot sinhronizāciju - tā uzsver zviedru superkāru ražotājs. 

Protams, auto konstrukcija ir kā paraugs tam, ko var izdarīt ar augstākā labuma oglekļa šķiedru, savukārt interjers un aprīkojums ietver pašas jaunās tehnoloģijas, ko varētu gaidīt no šāda kalibra auto. Tiks izgatavoti vien 125 Jesko eksemplāri un to cena sāksies no 3 miljoniem eiro.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lamborghini Urus

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Urus varbūt nav pats praktiskākais SUV, taču tas apvieno galvu reibinošu ātrumu ar tādu komfortu un praktiskumu, kas ļauj to izmantot kā ikdienas auto.

Lietota auto tests