Ziņas

Ford Mustang Shelby GT500 izaicina superkārus

2020. gada Ford Mustang Shelby GT500
760 zirgspēki, DSG transmisija no Tremec
Cena ASV - nedaudz virs 70 tūkstošiem dolāru

Pats populārākais sporta auto Eiropā, ja spriež pēc pārdošanas rezultātiem, ir Ford Mustang. To ir viegli izskaidrot ar vienu argumentu – cena! Tāpēc nav brīnums, ka viens no gaidītākajiem sporta auto šogad – un ne tikai Eiropā vien – ir Mustang Shelby GT500.

Tikko klajā laista informācija, ka 10,6 sekundēs tas spēj sasniegt 161 km/h (tas būtu simt jūdzes stundā) un atkal sabremzēties līdz 0 km/h. Daļēji tas ir kļuvis iespējams, pateicoties 5,2 litru V8 kompresordzinējam, kas attīsta 760 ZS un 847 Nm lielu griezes momentu. Šī jauda līdz aizmugurējiem riteņiem nonāk ar uzņēmumā Tremec ražotās, septiņpakāpju automātiskās divsajūgu transmisijas palīdzību. Tā maina pārnesumus 80 milisekundēs, tātad ātrāk, nekā iespējams pamirkšķināt acis.

 

Jaudas ziņā jaunais Mustang Shelby GT500 ierindojas starp 707 ZS Dodge Challenger SRT Hellcat un 791 ZS Challenger SRT Hellcat Redeye. Tam ir vairāk nekā par 100 ZS lielāka jauda, nekā 2019. gada izlaiduma Chevrolet Camaro. Un, ja reiz esam sākuši par to runāt, vienam no visslavētakajiem mūsdienu superkāriem, McLaren 720S ir mazāk zirgspēku un mazāks griezes moments – attiecīgi 710 ZS un770 Nm. 

Citi tehniskie dati pagaidām ir noslēpums – iepriekš tika ziņots, ka 100 km/h jaunais GT500 spēj sasniegt 3,5 sekundēs, tam ir lielākie bremžu diski, kādi jebkad izmantoti sērijveida amerikāņu sporta auto (419 mm), aprīkojumā ir atrodami arī oglekļa šķiedras riteņu diski ar Michelin Sport Cup 2 riepām. Vadītājs varēs izvēlēties kādu no 5 braukšanas režīmiem, to vidū “Track” un “Drag”. Un tas viss par 74 tūkstošiem dolāru (ASV cena), galvenos nodokļus ieskaitot.


shelby


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Ford Ecosport

What Car? Vērtē Novērtēts ar 3 no 5

Ecosport ir mazs, simpātisks un praktisks krosovers ar vilinošu sākumcenu un plašām aprīkojuma iespējām, to skaitā ir ne tikai jaunākās tiešsaistes tehnoloģijas, bet arī pilnpiedziņa. Tā iegādi noteikti vajadzētu apsvērt tiem, kas domā par, piemēram, Kia Stonic, Nissan Juke, Renault Captur vai Peugeot 2008 iegādi.