Ziņas

Ford atklājis jauno Ranger pikapu

Populārais Ranger jaunā paaudzē
Dzinēju klāstam pievienojies 3,0 litru V6 dīzelis
Būs arī 10 pakāpju automātiskā pārnesumkārba

Ford Ranger vairākās valstīs kļuvis par vislabāk pārdoto pikapu. Ceturtajā paaudzē tas piedzīvojis pamatīgu transformāciju, piedāvājot jaunus spēka agregātus, drosmīgu dizainu un modernizētu salonu.

Jaunā Ranger dizainā redzama ietekme no amerikāņu tirgū esošajiem lielajiem pikapiem – jaunā Bronco un F-150. Tas ir par 50 mm platāks nekā priekštecis, tādējādi iegūstot plašāku stāju, ko vēl vairāk paspilgtina lielāks radiatora režģis ar horizontālu joslu. Uz tās iestrādāta Ford emblēma, kas stiepjas pāri visai priekšpusei līdz pat jaunajiem C-veida dienas gaitas lukturiem.

Uz aizmugures vāka “iegravēts” Ranger nosaukums, savukārt sānos redzamas izteiktākas riteņu arkas. Abās aizmugurējā bampera pusēs ir integrēts pakāpiens, lai uzlabotu piekļuvi kravas nodalījumam.

Ranger saglabājis līdzšinējo 2,0 litru dīzeļdzinēju, kam nedaudz pārveidota dzesēšanas sistēma. Agregāta jauda pagaidām netiek atklāta, taču ir zināms, ka tam būs gan vienas, gan divu turbīnu modifikācijas.

Jaunumu klāstā ir 3,0 litru V6 dīzeļdzinējs. Sagaidāms, ka veiktspējas ziņā tas pārtrumpos šī brīža jaudīgāko Ranger versiju. Ford atklājis, ka jaunais Ranger piedzīvos daļēju elektrifikāciju, taču plašāks skaidrojums par šo jaunināmu pagaidām netiek sniegts.

Transmisiju klāstā būs gan piecu, gan sešu pārnesumu mehānika, kā arī desmitpakāpju automāts.

Pasūtījumu pieņemšana sāksies 2022. gada beigās, bet cenas tiks atklātas nedaudz ātrāk.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Ford Ecosport

What Car? Vērtē Novērtēts ar 3 no 5

Ecosport ir mazs, simpātisks un praktisks krosovers ar vilinošu sākumcenu un plašām aprīkojuma iespējām, to skaitā ir ne tikai jaunākās tiešsaistes tehnoloģijas, bet arī pilnpiedziņa. Tā iegādi noteikti vajadzētu apsvērt tiem, kas domā par, piemēram, Kia Stonic, Nissan Juke, Renault Captur vai Peugeot 2008 iegādi.