Ziņas

Radikāls Citroen konceptauto ieskicē nākotnes vīziju

Citroën atzīmē savu simtgadi
Revolucionārs konceptauto
Pilnībā elektrisks ar autopilota funkciju

Citroën atzīmē savu simtgadi ar radikālu konceptauto, kura nosaukums ir 19_19. Sagaidāms, ka šī auto dizaina iezīmes, tai skaitā lielākus riteņu diskus, tuvākajos gados redzēsim franču autoražotāja sērijveida modeļos, jo, kā atzīst Linda Džeksone, Citroën vadītāja, “cilvēkiem kļūst garlaicīgi”. Pēc viņas teiktā, “viņi vēlas vizuāli iespaidīgus auto un viens veids, kā to panākt ir lieli riteņu diski. Savukārt modeļu elektrifikācija lielāko ietekmi atstās uz SUV klasi”.

Konceptauto 19_19 iezīmē atgriešanos pie tās radikālās domāšanas, ar kādu Citroën bija pazīstams iepriekš. Lai gan tas ieskicē 2030. gada auto vīziju, Džeksone atzīst, ka īsteno tikai tādus konceptauto projektus, kurus var izmēģināt.

Konceptmodeļa būtiskākās iezīmes ir SUV siluets un masīvi, 30 collu diski. Tas ir pilnībā elektrisks un aprīkots ar pilnu braukšanas autonomijas funkciju, ko var pārslēgt uz manuālo vadību. Kā jau autonomā transportlīdzeklī, sēdvietas atgādina klubkrēslus. 

Lielākiem riteņiem ir virkne plusu, to vidū – var panākt augstāku sēdpozīciju, ko alkst vairums SUV pircēju. Kā iespējams mīnuss ir gaitas komforts, tāpēc konceptauto tapšanā tika iesaistīta kompānija Goodyear, kas to aprīkoja ar nākamās paaudzes riepām. 

Pjērs Leklerks, Citroen dizaina šefs norāda, ka konceptauto izstrādē tiek tērēts ne mazums naudas, un nākamie pieci gadi nebūs tikai evolūcija vien – gribētos sasniegt kaut ko vairāk. Pēc viņa teiktā, lielākās pārmaiņas autoindustrija būs saistītas ar jaunām tehnoloģijām. 

Arī Citroën modeļu izstrādes šefs Ksavjērs Pežo atzīst, ka nākamie modeļi metīs izaicinājumu esošajiem standartiem. Tiesa gan, viņš piebilda, ka “par to runāt vēl ir pāragri”.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Citroen C5 Aircross

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Citroen C5 Aircross ir labs gaitas komforts, lieliska trokšņu izolācija, pieņemama cena un adekvātas lietošanas izmaksas. Konkurentu tam netrūkst, taču no PSA grupas produkcijas tieši šis auto šķiet intriģējošākais priekšlikums.