Ziņas

Lotus Evija: elektroauto ar 2000 ZS

Lotus Evija tēmē uz jaudīgākā sērijveida auto titulu
Četri elektromotori, 2000 ZS un 1700 Nm
Teorētiski var uzlādēt 9 minūtēs

Lotus prezentējuši savu jaunāko modeli, kam dots nosaukums Evija. Tas faktiski ir elektro-hiperkārs, ko ražotājs pozicionē kā pasaulē jaudīgāko sērijveida auto, kas turklāt ir legāls koplietošanas ceļu satiksmē. Pateicoties četriem elektromotoriem, Lotus Evija jaudas parametri ir teju ne biedējoši – 2000 ZS un 1700 Nm liels griezes moments. Lotus apgalvo, ka tas ļauj Evija paātrināties no 0-100 km/h ātrāk nekā 3 sekundēs. Maksimālais ātrums – virs 320 km/h.

Jau minētos elektromotorus ar enerģiju nodrošina automašīnas vidū novietota litija jonu bateriju paka, kas ļauj ar vienu uzlādi veikt līdz pat 400 km lielu distanci. Un, kad būs pienācis laiks uzlādei, Lotus Evija īpašniekiem būs patīkami uzzināt, ka viņu automašīna aprīkota ar “visātrāk uzlādējamo bateriju pasaulē”. Lotus elektroauto baterijas spēj izmantot pat 800 kW lādētāju, tiesa gan, komerciāli tik jaudīgas uzlādes iekārtas vēl nav pieejaamas. Tad, kad tās būs pieejamas, Evija varēs pilnībā uzlādēt deviņās minūtēs. Šobrīd visjaudīgākajam lādētājam ir 350 kW kapacitāte – un ar to Evija var uzlādēt 18 minūšu laikā, kas tik un tā ir iespaidīgs fakts. 

Tiks izgatavoti tikai 130 Lotus Evija eksemplāri. Pasūtījumu pieņemšana jau ir sākusies, gribētājiem jāiemaksā ceturtdaļmiljonu mārciņu liels depozīts, bet auto kopējā cena būs vismaz 1,7 miljoni mārciņu – jeb 1,9 miljoni eiro.




Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.