Ziņas

Audi laiž klajā SQ8

Audi SQ8 ir klāt
4,0 V8 dīzeļdzinējs
430 ZS un 900 Nm

Baumas par dīzeļdzinēju ēras galu ir mazliet pārspīlētas – par to liecina tikko klajā laistais Audi SQ8, kam zem motora pārsega ir 4,0 litru V8 dīzeļdzinējs ar divām turbīnām, 430 ZS un iespaidīgu, 900 Nm lielu griezes momentu. Tieši šāds pats motors ir arī SQ7. 

Paātrinājums no 0 līdz 100 km/h jaunajam Audi krosoveram prasa vien 4,8 sekundes un sava loma tajā ir 48 voltu litija jonu baterijai, kas darbina elektrisko kompresoru, lai izlīdzinātu jebkādu turbo bedri. Šī tehnoloģija arī ļauj ar SQ8 braukt, izmantojot tikai elektrību – tiesa gan, noteiktus attālumus.   

Audi SQ8 standartaprīkojumā ir oglekļa šķiedras bremzes, adaptīvā pneimopiekare, drive select dinamiskās vadāmības sistēma, bet papildaprīkojumā var izvēlēties arī četru riteņu stūres sistēmu, sporta diferenciāli un virkni citu ekstru. 

Vizuāli SQ8 no “nabadzīgākiem” Q8 varēs atšķirt pēc četrām izplūdes sistēmas caurulēm, sudrabkrāsas aizmugurējo difuzoru, sportiskāka riteņu disku dizaina, “S” logotipiem un vairākiem citiem kosmētiska rakstura elementiem – tai skaitā salonā, kurā dominē ādas un alkantaras apdare. 

Tiek ziņots, ka Audi tomēr domā arī par SQ8 modifikāciju ar benzīna motoru, kas varētu būt pieprasīts ASV un dažos citos tirgos, kur tradicionāli prioritāte ir bijusi benzīna motoriem.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!