Ziņas

Gajs Mārtins uzstāda ātruma rekordu ar traktoru

Latviešu izcelsmes britu “benzīngalva”
Gajs Mārtins uzstāda jaunu pasaules rekordu
167,7 km/h ar traktoru

Latviešu izcelsmes britu “benzīngalva” Gajs Mārtins ir iekļuvis pasaules rekordu grāmatās, attīstot visklielāko ātrumu ar traktoru. Jaunais rekords ir 103,6 jūdzes stundā, jeb - 166,7 km/h.

Līdzšinējais rekords piederēja Stigam no televīzijas situāciju komēdijšova Top Gear. Stigs to uzstādīja ar īpaši pārveidotu traktoru, sasniedzot 87 jūdzes stundā, savukārt Gajam Mārtinam to itin viegli izdevās pārspēt ar JCB Fastrac traktoru no J.C. Bramford.

Zem motora pārsega tam ir 7,2 litru tilpuma sešcilindru Dieselmax dīzeļdzinējs ar 1000 ZS un 2500 Nm lielu griezes momentu. Lai rekords kļūtu par realitāti, traktora aerodinamiku uzlaboja speciālisti no britu ateljē Williams Advanced Engineering .



Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.