Ziņas

Klasiskais Ford Mustang - ar elektromotoru?

Charge Automotive ražos sešdesmito gadu Ford Mustang
Divi elektromotori ar 475 ZS un 1200 Nm
4 sekundes līdz 100 km/h

Charge Automotive, Lielbritānijā bāzēts elektroauto stārtaps šovasar gaidāmajā Gudvudas Ātruma festivāl;a prezentēs elektrisku Ford Mustang. 

Uzņēmums plāno saražot 499 šādas automašīnas, kas izmantos oficiāli licencētas klasiskā sešdesmito gadu Mustang virsbūves, zem motora pārsega nebūs V8 benzīna agregāts, bet gan – divi elektromotori ar kopējo jaudu 475 ZS un 1200 Nm lielu griezes momentu, kurus darbinās 64 kW bateriju paka.Šos komponentus piegādās uzņēmums Arrival. 

Charge Automotive sola, ka viņu piedāvātais Mustang spēs 0-100 km/h paātrinājumu veikt 4 sekundēs, bet jāuzlādē tas būs ik pēc 320 km (teorētiski). Turklāt uzlādes sistēma būs savienojama ar 500 kW DC ātrās uzlādes infrastruktūru. 

Charge pagaidām nav publiskojuši nevienu elektriskā Mustang foto, saglabājot intrigu Gudvudas Ātruma festivālam. Tomēr ir zināms, ka interjers būs luksusa auto klases līmenī, papildināts ar dažādiem tehnoloģiskiem risinājumiem.

Tādējādi Charge Automotive pievienojas to ražotāju klubam, kas jau elektrficējuši kādu vēsturisko auto. Viņu vidū ir gan tādi ražotāji kā Aston Martin, kas piedāvā elektrisku DB6 Volante, gan arī Jaguar, kas laiduši klajā klasisko E-Type – ar elektromotoru. 

Taču Charge ražotais Mustang elektroauto nebūs lēts – tā cena Lielbritānijā ir 300 tūkstoši mārciņu. Pirmās piegādes klientiem tiek solītas septembrī.   


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Ford Ecosport

What Car? Vērtē Novērtēts ar 3 no 5

Ecosport ir mazs, simpātisks un praktisks krosovers ar vilinošu sākumcenu un plašām aprīkojuma iespējām, to skaitā ir ne tikai jaunākās tiešsaistes tehnoloģijas, bet arī pilnpiedziņa. Tā iegādi noteikti vajadzētu apsvērt tiem, kas domā par, piemēram, Kia Stonic, Nissan Juke, Renault Captur vai Peugeot 2008 iegādi.