Ziņas

Atbalsta priekšlikumu atbrīvot daudzbērnu ģimenes no nodokļa par lielu motora tilpumu

Saeima pirmajā lasījumā atbalstījusi opozīcijas deputātu virzīto likumprojektu
Paredz atbrīvot daudzbērnu ģimenes no pienākuma maksāt lielāku nodokli
Par transportlīdzekli ar motora tilpumu virs 3500 kubikcentimetriem

Saeima pirmajā lasījumā atbalstījusi opozīcijas deputātu virzīto likumprojektu, kas paredz atbrīvot daudzbērnu ģimenes no pienākuma maksāt lielāku nodokli par transportlīdzekli ar motora tilpumu virs 3500 kubikcentimetriem.

Ja Saeima trīs lasījumos nolems atbalstīt šīs izmaiņas, tām budžetā vēl būs nepieciešams rast 27 000 eiro, norāda Finanšu ministrijā.

Diskusija par minēto likumprojektu izraisīja asu vārdu apmaiņu, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājam Mārtiņam Bondaram (AP) pārmetot parlamentārietei Jūlijai Stepaņenko, kura pati it kā gribot iegūt nodokļu atvieglojumu, lielā automobilī vedot savus bērnus.

Bondara pārmetumi izraisīja sašutumu vairāku deputātu vidē, vairākiem deputātiem no tribīnes mudinot cienīt savus kolēģus, īpašu cieņu izrādot sievietēm, kuras ir dzemdējušas bērnus.

Kā ziņots, grozījumus Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa likumā iesnieguši deputāti Jūlija Stepaņenko, Aldis Gobzems, Linda Liepiņa, Didzis Šmits un Karina Sprūde.

Politiķi skaidro, ka grozījumi jāveic, lai atceltu netaisnīgu attieksmi pret daudzbērnu ģimenēm, kuriem ir šāds transportlīdzeklis. Vismaz 183 daudzbērnu ģimenēm ikgadējie transportlīdzekļa nodevas maksājumi no 1.janvāra ir pieauguši par 150 eiro, vērš uzmanību deputāti.

Nodokļa sloga palielināšana daudzbērnu ģimenei, kurai šāda auto lietošana ir ikdienas nepieciešamības, nevis luksusa lieta, ir netaisnīga, akcentē parlamentārieši.



Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Ford Ecosport

What Car? Vērtē Novērtēts ar 3 no 5

Ecosport ir mazs, simpātisks un praktisks krosovers ar vilinošu sākumcenu un plašām aprīkojuma iespējām, to skaitā ir ne tikai jaunākās tiešsaistes tehnoloģijas, bet arī pilnpiedziņa. Tā iegādi noteikti vajadzētu apsvērt tiem, kas domā par, piemēram, Kia Stonic, Nissan Juke, Renault Captur vai Peugeot 2008 iegādi.