Ziņas

Tesla veiksme Norvēģijā kļūst par neveiksmi

Pircēju sūdzību skaits par Tesla pieaug
Norvēģijā reģistrēti gandrīz 40 000 Tesla modeļu
Tesla atzīst problēmu un mēģina to risināt

Tesla, prominentais elektroauto ražotājs, ir kritis par upuri savai veiksmei Norvēģijā, kur, ņemot vērā augstos nodokļus mašīnām ar iekšdedzes dzinējiem, ir ievērojami vairāk Tesla markas auto, nekā jebkur citur Eiropā.

Biznesa ziņu aģentūra Bloomberg vēsta, ka Tesla klienti Norvēģijā sākuši sūdzēties par sliktu servisu, jo īpaši pēc Tesla Model 3 pārdošanas sākuma. Būdams lētākais Tesla modelis, tas ir arī pats pieprasītākais un lielā pircēju interese varbūt ir vainagojusies ar cienījamiem ieņēmumiem, bet arī tikpat lielām problēmām.

Šobrīd par Tesla Norvēģijā ir visvairāk pircēju sūdzību, salīdzinot ar citiem autoražotājiem, galvenokārt - par sliktu apkalpošanu. Norvēģijas patērētāju tiesību aizsardzības birojs prognozē, ka sūdzību būs vēl vairāk, ņemot vērā Model 3 nekvalitatīvo krāsojumu un buktes (jaunam auto!).  Šobrīd valstī ir gandrīz 40 tūkstoši automašīnu ar Tesla logo.

Tesla ziņo, ka ražotājam ir informācija par šīm problēmām, vienlaikus norādot uz nesenu pētījumu, kas liecina - Tesla klienti kopumā ir apmierināti. Taču Norvēģijas patērētāju tiesību aizsardzības centrs šogad jau koordinē vairāk nekā 50 sūdzības par Tesla. Tātad līdz gada beigām šādu lietu skaits varētu dubultoties.

Norvēģijas Tesla īpašnieku kluba prezidents uzskata, ka milzīgā steiga, ražotājam cenšoties izpildīt nospraustos piegādes mērķus, novedusi pie problēmām. “Viņi ir pārāk fokusēti uz pircēju pieprasījuma apmierināšanu, bet rezultātā pārāk maz uzmanības pievērš kvalitātei” , viņš norāda.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Tesla Model X

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Elektriskais Tesla Model X ir vērā ņemama alternatīva tradicionālajiem premium segmenta krosoveriem, taču tas nav lēts un faktiski nav lietojams bezceļa apstākļos.

Lietota auto tests