Ziņas

Noskaidrots pats dārgākais Mustang pasaulē

Ford Shelby GT500 Super Snake
Pārdots par 2,2 miljoniem dolāru
Rekordliela cena par vienreizēju Mustang

Aizvadītās nedēļas nogalē Floridā notikušajā izsolē uzstādīts jauns rekords – 1967. gada izlaiduma Ford Shelby GT500 Super Snake pārdots par 2,2 miljoniem dolāru.

Šis cipars pārsteidza pat izsoles rīkotājus, kas bija prognozējuši, ka auto pārdošanas cena nepārsniegs 1,2 miljonus dolāru. Tādējādi šis ir kļuvis par visu laiku dārgāko Mustang, pārspējot 1,3 miljonu dolāru rekordu, ko modelis uzstādīja 2013. gadā un padarījis pirmo 2020. gada  Shelby GT500 (kas tika pārdots par 1,1 miljonu dolāru) par „ļoti izdevīgu piedāvājumu”.

Konkrētais auto gan ir izgatavots tikai vienā eksemplārā. Leģendārais Karols Šelbijs to uzbūvēja pēc Goodyear pasūtījuma, lai reklamētu jauno Thunderbolt riepu sēriju. Zem GT500 Super Snake motora pārsega ir GT40 427 V8 motors, kas tika pārbūvēts ar alumīnija komponentiem, motora jaudu palielinot līdz 520 ZS un ļaujot tam attīstīt 274 km/h lielu ātrumu. Tehniskie dati varbūt nav tik iespaidīgi, kā izsoles cena, taču labā ziņa ir tā, ka lētāks tas diez vai kādreiz paliks. 


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Ford Ecosport

What Car? Vērtē Novērtēts ar 3 no 5

Ecosport ir mazs, simpātisks un praktisks krosovers ar vilinošu sākumcenu un plašām aprīkojuma iespējām, to skaitā ir ne tikai jaunākās tiešsaistes tehnoloģijas, bet arī pilnpiedziņa. Tā iegādi noteikti vajadzētu apsvērt tiem, kas domā par, piemēram, Kia Stonic, Nissan Juke, Renault Captur vai Peugeot 2008 iegādi.