Ziņas

Audi izaicina konkurentus ar 300 ZS SQ2 krosoveru

Audi parāda SQ2 krosoveru
Gaidāms arī RSQ2
Audi SQ@ cena vēl nav zināma

Parīzes autoizstādē Audi pirmo reizi plašākai sabiedrībai demonstrēs sportisko krosoveru SQ2. Tā četrcilindru 2,0 TFSI attīsta 300 ZS jaudu un nemainīgu 400 Nm griezes momentu no 2000 līdz 5200 apgr./min. Audi informē, ka SQ2 paātrinājums no 0 līdz 100 km/h aizņem 4,8 sekundes, bet maksimālais ātrums elektroniski ierobežots pie 250 km/h.

Audi SQ2 ir septiņpakāpju S tronic transmisija, quattro pilnpiedziņa un šādiem jaudas parametriem pielāgota balstiekārta, kas ir par 20mm zemāka nekā standarta Q2. Stūres mehānisms ir noregulēts tā, ka pastiprinātāja efektivitāte mainās atkarībā no stūres pagriešanas leņķa – jo lielāks ir leņķis, jo tiešāka ir stūres darbība. Savukārt Audi drive select ļauj izvēlēties automātisko, komforta, dinamisko, ekonomisko vai individuālo braukšanas režīmu.  

SQ2 versijas atšķirsies no standarta modeļa ne vien ar plašāku aprīkojumu, bet arī dizaina akcentiem -  salona apdarē iekļauti sarkani ventilācijas atveru ietvari, divkrāsu Nappa ādas sēdekļi un salona apgaismojuma komplekts ar izgaismotiem elementiem.

SQ2 klajā laišana nozīmē, ka vienīgie Audi modeļi, kam vēl trūkst S versijas ir nesen klajā laistais E-tron, A7, A8 un jaunais Q3. Sagaidāms, ka SQ2 nebūs pats jaudīgākais Audi kompaktais krosovers - šis gods tiek taupīts RS Q2, kuram būs RS3 pieccilindru motors un ap 370 ZS.




Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!