Ziņas

Audi Q8 pirmizrāde - drīzumā Latvijā

Audi Q8 foto un video
Audi Q8 aprīkojums
Audi Q8 cena vēl nav zināma

2018. gada jūnijs ieiet vēsturē ar faktu, ka arī Audi beidzot ir modelis, kas var konkurēt ar BMW X6 un Mercedes-Benz GLE Coupe. Latvijas tirgū tas būs pieejams tuvāko pāris mēnešu laikā.

Q8 ir platāks, īsāks un zemāks nekā Audi Q7, uz kura bāzes tas konstruēts. Vizuāli tas atgādina Q2 "uz steroīdiem", bet ražotājs norāda, ka Q8 ir "jaunā Q ģimenes seja ar izteiksmīgu astoņstūra dizaina priekšējo radiatora resti", turklāt vairākas detaļas auto dizainā norāda uz oriģinālo quattro  modeli. 

LED lukturi ir standarta aprīkojumā, bet pēc izvēles pieejami HD Matrix LED starmeši. Gluži kā oriģinālajam Audi quattro, aizmugurējās gaismas joslas pamatnē ir melna virsma. Jāņem vērā, ka ir jau 2018. gads, tāpēc, izmantojot myAudi lietotni viedtālrunī, iespējams aktivizēt dažādas apgaismojuma funkcijas un iespējas, pat atrodoties ārpus auto.

Audi Q8 quattro pilnpiedziņas sistēma

Mehāniskais centra diferenciālis sadala spēkus uz priekšējo un aizmugures asi standarta attiecībā 40:60. Ja nepieciešams, tas novirza lielāko daļu spēka uz asi ar labāko saķeri. Apvienojumā ar 254 milimetru  balstiekārtas augstumu, īsām virsbūves pārkarēm un no kalna lejā braukšanas asistentu, Audi Q8 teorētiski var izmantot arī bezceļa apstākļos.

Papildaprīkojumā var izvēlēties komforta vai sporta pneimatisko balstiekārtu ar regulējamu amortizāciju, kas pielāgo automobiļa augstumu atbilstoši braukšanas apstākļiem - līdz pat 90 milimetriem.

Jaunā MMI infosistēma

Audi Q8 jaunā MMI infosistēma ietver divus displejus. Augšējais 10+ collu ekrāns nodrošina informācijas un izklaides funkciju, kā arī navigācijas sistēmu vadību. Zemāk esošais  8,6 collu ekrāns atvēlēts klimata kontroles un citām komforta funkcijām, navigācijas teksta ievadei un īsceļiem.

Audi apgalvo, ka tās vadība ir ātra un vienkārša: dzirdams un sajūtams signāls (haptic feedback) apstiprina, kad tiek aktivizēta kāda funkcija. Turklāt autovadītājs var mutiski izteikt komandas. Piemēram, balss vadība spēj saprast teikumu: "Es esmu izsalcis" un atbildē tiek ieteikti tuvākie restorāni. Nav gan norādīts, vai šī sistēma saprot latviešu valodu.

Latvijā un Lietuvā Audi Q8 standarta aprīkojumā ir MMI Navigation infosistēma. Papildu aprīkojumā pieejamā MMI Navigation plus iekļauj Audi connect  datu pārraides moduli ar LTE standartu un Wi-Fi. Pēc izvēles pieejamā Audi connect atslēga ļauj autovadītājam aizslēgt/atslēgt transportlīdzekli un iedarbināt dzinēju ar Android viedtālruni. Individuālie lietotāja profili ļauj saglabāt vairāk nekā 400 dažādus iestatījumus. Izmantojot lietotni myAudi, autovadītāji var pārsūtīt navigācijas sistēmai galamērķus, straumēt mūziku vai pārsūtīt viedtālruņa kalendāru uz MMI.

Audi Q8 palīgsistēmu sarakstā ir adaptīvā kruīza kontrole, efektivitātes asistents, palīgsistēma krustojumu šķērsošanai, joslu maiņas brīdinājums un tālvadības garāžas pilots automobiļa novietošanai garāžā (remote garage pilot), izmantojot myAudi lietotni. Tas gan tiks ieviests vien 2019. gada sākumā.






Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!