Ziņas

Ženēvas auto izstāde 2018: jaunā Mercedes-Benz A-Klase

Ceturtās paaudzes A-Klases Mercedes-Benz
Mākslīgais intelekts, MBUX infosistēma un S-Klases komforta elementi
2018.gada A-Klases Mercedes-Benz pārdošanā jau aprīlī

Jaunais Mercedes-Benz A-Klases modelis, Audi A3 un BMW 1. sērijas konkurents, izskatās daudz efektīgāk, salīdzinot ar tā priekšteci, turklāt tam ir ne tikai ekonomiski motori, bet arī plašs mūsdienīgu drošības un komforta aprīkojuma elementu klāsts.

Kā norāda ražotājs, jaunā A-Klase ieskicē nākamo soli Mercedes dizaina filozofijā, kurai dots nosaukums Sensual Purity. Līdzšinējā, trešās paaudzes modeļa agresīvo ārieni nomainījušas daudz elegantākas, pieslīpētākās formas, kas atgādina jaunāko CLS.

Mercedes dizaineriem izdevies veiksmīgi apvienot atturīgu eleganci ar sportiskām iezīmēm, kuras akcentē masīvāka radiatora reste un motora pārsega leņķis. Protams, arī 19 collu izmēra diskiem šeit ir būtiska nozīme, taču jauno A-Klasi iespējams komplektēt arī ar mazākiem – līdz pat 16 collu izmēra diskiem.

Arī no aizmugures A-Klases hečbeks neizskatās pārāk sievišķīgs – un, sagaidot šī modeļa jaudīgākās interpretācijas, nevienam nebūs kauns ar to rādīties, piemēram, Nirburgringas trasē.

Pozitīvs iespaids mums ir arī par jaunākās paaudzes A-Klases interjeru. Avangardiskais dizains veidots labākajās premium zīmolu tradīcijās, ietverot lielus displejus, skārienjutīgu infosistēmas monitoru ar pilnīgi jauno MBUX “interfeisu”, kas darbojas līdzīgi kā Apple ierīču lietotājiem zināmais Siri. Nokliedzoties “Hey Mercedes”, daudzas kontroles funkcijas varēs aktivizēt ar balss komandām.

Turklāt Mercedes informē, ka sistēma izmanto mākslīgo intelektu, lai veidotu emocionālo saikni starp A-Klases pasažieriem un automašīnas elektroniskajām smadzenēm. Kamēr neesam to pārbaudījuši reālajā dzīvē, secinājumus izdarīt būtu pāragri, tāpēc šobrīd ir grūti spriest - vai tas ir labi vai slikti, ja auto, piemēram, sāk raudāt, ja degviela tuvojas beigām, vai arī – ja tas apjauš, ka saimnieks grib to pārdot. Cerams, ka tik atjautīgs jaunās A-Klases mākslīgais intelekts vēl nav.

Bagāžas nodalījuma tilpums ir pieaudzis līdz 370 litriem, un, ja tas neizklausās pietiekoši iespaidīgi, komforta funkciju sarakstā ir ne tikai sēdekļu “klimata kontrole”, bet arī masāžas funkcija, līdzīgi kā S-Klases luksusa auto, no kura tam mantojumā nākušas pusautonomās braukšanas un drošības aprīkojuma funkcijas.

Zem motora pārsega iespējamas šādas variācijas - 1,4 litru benzīna motors ar 160 ZS, 221 ZS 2,0 benzīna motors, kā arī 1,5 litru 114 ZS dīzeļmotors. Pieejama arī 4Matic pilnpiedziņas sistēma, kā arī adaptīvā balstiekārta. Pārdošanā tas nonāks jau aprīlī.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!