Ziņas

Frankfurtes auto izstāde 2017: Mercedes AMG Project One

Sporta auto ar F1 hibrīdsistēmu
0-200 km/h mazāk kā 6 sekundēs
Mercedes AMG Project One cena - 2,27 miljoni eiro

Frankfurtē notiekošajā auto izstādē prezentēts Mercedes AMG Project One – pirmais koplietošanas ceļu satiksmē legālais auto ar F1 tehnoloģijām. Tā jaudas avots ir nedaudz pārveidota hibrīdsistēma, kāda atrodama W08 F1 formulā, ietverot 1,6 litru tilpuma V6 motoru un ne mazāk kā četrus elektromotorus.

Divi priekšējie elektromotori ir mākslas darba līmeņa cienīgi agregāti, kas spēj sasniegt 50 tūkstošu apgriezienu slieksni, trešais elektromotors ir integrēts turbīnā, bet ceturtais atrodas tieši virs iekšdedzes dzinēja.

Abi priekšējie motori katrs nodrošina 160 ZS jaudu tāpat kā elektromotors, kas atrodas virs dzinēja, bet turbīnā integrētais attīsta 120 ZS. Kopējā hibrīdsistēmas jauda ir virs 1000 ZS.

Mercedes AMG apgalvo, ka ar šādu tehnoloģiju ne vien pilnībā tiek likvidēta turbo “bedre”, bet arī panākts vēl ātrāks reakcijas laiks, nekā to spēj atmosfēriskais V8 motors. Kā redzams, šī nav vienkārša hibrīddtehnoloģija, bet gan pilnīgi jauns līmenis, kas tagad pieejams arī koplietošanas ceļiem.

Mercedes AMG norāda, ka Project One spēj pārsniegt 350 km/h ātruma slieksni, taču to jau varēja noprast pēc fotogrāfijām vien. Tas, kas nebija zināms, ir fakts, ka Project One spēj 0-200 km/h paātrinājumu veikt mazāk nekā sešās sekundēs.

Viss pārējais ir tehniski jautājumi – spēja nobraukt pārdesmit kilometrus tikai ar elektrību vien, jaudas vektorēšanas sistēma, kā arī litija jonu bateriju paka, kas izmanto to pašu konfigurāciju un dzesēšanas sistēmu, kāda ir Mercedes AMG formulā. Jauda tiek padota aizmugurējiem riteņiem ar pilnīgi jaunas astoņpakāpju manuālās pārnesumkārbas palīdzību – tā izstrādāta īpaši Project One.

Mercedes AMG izgatavos tikai 275 Project One eksemplārus, kuru cena ir 2,27 miljoni eiro gabalā. Vari nesteigties meklēt naudasmaku – visi eksemplāri jau ir pārdoti, taču ielās tik drīz vēl tos neredzēsim – līdz projekta pabeigšanai un pirmajām piegādēm klientiem ir vismaz pusotrs gads.

Skaties video!


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!