Ziņas

Ženēvas auto izstāde 2017: Toyota Yaris GRMN

Toyota laiž klajā 205 ZS Yaris GRMN
Sadarbībā ar Gazoo Racing, Masters of Nurburgring
Yaris WRC versija koplietošanas ceļiem

Toyota jau labu laiku solījusi laist klajā sportisku hečbeku azartiskas braukšanas cienītājiem un te nu tas ir - Yaris GRMN. Tas tapis sadarbībā ar Japānas autoražotāja sporta nodaļu, par ko liecina arī GRMN abreviatūras atšifrējums (Gazoo Racing, Masters of the Nürburgring) un tiek pozicionēts kā Toyota WRC sporta auto radinieks, ko atļauts izmantot koplietošanas satiksmē.

Zem Yaris GRMN motora pārsega ir 1,8 litru četrcilindru kompresordzinējs ar 205 ZS. Šī jauda tiek novadīta uz priekšējiem riteņiem ar sešpakāpju manuālās transmisijas starpniecību. Kā jau varētu nojaust, Yaris GRMN savā izstrādes stadijā ir pavadījis ne vienu vien stundu Nirburgringas Nordšleifē, kur pieregulēta tā balstiekārta, lai sasniegtu optimālu vadāmību.

Trīsdurvju Toyota Yaris GRMN ir 17 collu BBS riteņu diski, Sachs amortizatori, sportiski virsbūves apdares elementi, jumta spoileris un īpašs salona noformējums, kura apdares elementi nepārtraukti atgādina, ka tas nav standarta Yaris.  

Šis ir pirmais GRMN produkts, kas tiks piedāvāts Eiropas tirgū. Yaris GRMN cena vēl netiek atklāta, taču sagaidāms, ka tā būs līdzvērtīga tādiem auto kā Ford Fiesta ST, VW Polo GTI un Renaultsport Clio.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.