Ziņas

Frankfurtes auto izstāde 2015: Opel Astra

Jaunais Opel Astra
Lētāks, ekonomiskāks un labāk aprīkots
Frankfurtes auto izstāde 2015

Jaunais Opel Astra ir kļuvis mazāks, lētāks, ar ekonomiskākiem dzinējiem, bet labāk aprīkots par iepriekšējo modeli, vienlaikus solot arī labākas braukšanas īpašības. Tas nozīmē, ka Astra pircēju acīs kļūs vēl pievilcīgāks kā līdz šim.

Būtiski paplašinot aprīkojuma klāstu, Astra ieguvis pilnu LED matricu apgaismojumu, jaunāko IntelliLink informācijas un izklaides sistēmu, kā arī personīgo savienojamības un pakalpojumu asistentu - Opel OnStar sistēmu.

Kas attiecas uz dzinējiem un to ekonomoju, Astra sākuma līmeņa 77 kW/105 ZS trīs cilindru 1,0 ECOTEC tiešās degvielas iesmidzināšanas turbo dzinējs kombinācijā ar Start/Stop tehnoloģiju un Easytronic pārnesumkārbu tērē vien 4,2l/100 km.

No dīzeļdzinējiem tiek piedāvātas trīs versijas 1,6 CDTI, sākot no 70 kW/95 ZS līdz 100 kW/136 ZS, kas jauktajā ciklā kopā ar 6 pakāpju mehānisko pārnesumkārbu patērē mazāk kā 4l/100 km, visekonomiskākajā variantā patērējot tikai 3,4l/100 km.

Benzīna agregātu mazākais pārstāvis būs 1,0 litru trīscilindru motors ar 105 ZS, kas sastopams arī Corsa un Adam modeļos. Otra alternatīva būs 1,4 litru dzinējs ar jaudu no 125 līdz 150 ZS. No nākamā gada tiks klāsts tiks papildināts ar 200 ZS 1,6 litru turbomotoru.

Universāla modifikācija sagaidāma nākamā gada sākumā.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.