Ziņas

Frankfurtes auto izstāde 2015: Nissan

Gripz krosovera koncepts
Jaunais Navara pikaps
Frankfurtes auto izstāde 2015

Nissan Frankfurtes auto izstādē kā vienu no lielākajiem pārsteigumiem sarūpējis jauna krosovera konceptu – Nissan Gripz. Lai arī tiek izteikti minējumi, ka šis varētu būs Juke aizstājējs, visdrīzāk Gripz ir kā priekšvēstnesis tuvākajā nākotnē sagaidāmajam sportiska rakstura SUV no Nissan.

Sportiskais Gripz dizains ir radīts iedvesmojoties no sacīkšu motocikliem, kā arī no 240Z modeļa, kas savu pirmizrādi piedzīvoja pirms 46 gadiem. 2+2 sēdvietu konceptu izceļ ne vien LED lukturi, kas pēc to formas līdzinās Z sērijas modeļiem, bet arī iespaidīgie 22 collu oglekļa šķiedras diski.

Līdzās krosovera konceptam Nissan prezentēs arī Eiropas tirgum paredzēto jaunās paaudzes Navara pikapu. Tas ieguvis jaunu ārieni un interjera dizainu, uzlabotu balstiekārtu, precīzāku vadāmību un plašāku drošības aprīkojumu. Jaunais Navara jau šobrīd atrodas pārdošanā daudzviet pasaulē, un lielas pārmaiņas tam nav gaidāmas.

Viens no galvenajiem uzsvariem tiek vērsts uz jauno 2,3 dCi dīzeļdzinēju. Tas ir par 24% ekonomiskāks kā līdzšinējais agregāts un tiks piedāvāts 160 un 190 ZS jaudas versijās. Navara būs nopērkams gan priekšpiedziņas, gan pilnpiedziņas versijā un pircēju izvēlei tiek dota sešpakāpju mehāniskā vai septiņpakāpju automātiskā transmisija.

Sīvākais Navara konkurents būs cits japāņu pārstāvis – Mitsubishi L200, kas nesen ticis uzlabots.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.